Craciun(Eureko Pensii):Nu as investi in Tarom prin oferta de la BVB

Joi, 25 August 2011, ora 16:51
1622 citiri
Craciun(Eureko Pensii):Nu as investi in Tarom prin oferta de la BVB

Directorul de investitii al Eureko Pensii, Radu Craciun, a declarat joi ca Eureko Pensii nu va cumpara actiuni Tarom prin oferta de la BVB, in conditiile in care operatorul aerian a raportat pierderi in ultimii trei ani. 

"Dintre toate firmele pe care le are statul roman, unele dintre ele inregistrand profit din greu, vine cu o firma care nu a mai facut profit nu mai stiu de cat timp?

Cat de atractiva poate sa fie? Nu as baga banii in asa ceva, chiar presupunand ca anul acesta, printr-un miracol, face un profit", a mentionat Craciun, citat de NewsIn.

Reprezentantul Eureko Pensii a mai spus ca Tarom ar fi trebuit sa inregistreze profit in ultimii trei ani, iar perspectiva trebuie sa fie pozitiva in continuare ca sa poata fi un candidat pentru listare. Eureko Pensii este prezent pe segmentul de pensii private obligatorii (pilonul II), dar si pe segmentul de pensii facultative (pilonul III).

Pe pilonul II, Eureko Pensii administra la finalul lunii iulie active de 307,7 milioane lei si avea 385.116 clienti.

Pe acest segment, Eureko Pensii ocupa locul al cincilea dupa active, in conditiile in care pe piata activeaza noua administratori.

Pe pilonul III, Eureko Pensii gestiona active de aproape doua milioane lei si avea 3.635 clienti la finalul lunii iulie.

In 2010, pierderile Tarom s-au ridicat la circa 332 milioane lei, dupa ce in 2009 a inregistrat un rezultat negativ de circa 234 milioane lei, iar in 2008 de 6,3 milioane lei.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#eureko pensii, # tarom bvb, # investitii tarom, # bvb , #stiri Tarom