Cursele externe salveaza profitul Tarom

Joi, 12 Iulie 2007, ora 10:25
1018 citiri

Cursele nerentabile interne au tras anul trecut in jos rezultatele liniei aeriene nationale Tarom, profitul acesteia pe zborurile interne situindu-se pe un trend descendent fata de 2005. "Pe segmentul curselor regulate interne s-a inregistrat un trend descendent in anul 2006, marja profitului fiind cu 5% mai mica decat in 2005.

Evolutia se explica prin cresterea numarului de pasageri si a venitului mediu pe pasager, inferioara cresterii costului", au declarat pentru Cotidianul oficialii companiei. Salvarea a venit din castigurile in crestere de pe cursele externe, care au determinat per total, in 2006, un profit brut de 1,6 milioane de euro, cu 12,5% mai mult decit in 2005.

Restructurarea politicilor pe piata domestica a demarat de-abia la finele anului, mai precis dupa ce fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu a criticat conducerea companiei pentru "un marketing dintr-un alt secol". Promotiile adoptate pentru majoritatea curselor interne (scaderi pina la jumatate ale pretului biletelor) au dat rezultate, dar pierderile nu dispar usor.

"Pe perioada ianuarie-iunie 2007, gradul de incarcare al aeronavelor (unul dintre factorii care arata profitabilitatea unei curse - n.r.) a fost de 66% la extern, cu 7,3% mai mult decat in perioada corespunzatoare din 2006, si de 68% la intern, cu 24% mai mult decit in anul precedent", spune Gabriela Bordea, director de marketing al companiei romanesti.

Cresterea globala asteptata pentru 2007 este de 16%, ca numar de pasageri, fata de 2006. Pentru a reduce pierderile interne, compania a renuntat la anumite rute interne neprofitabile, un exemplu fiind cursa Bucuresti - Satu Mare, desfiintata in primavara acestui an dupa ce s-a constatat ca incarcarea aeronavelor era in medie de 25-27%.

Continuarea in <a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=12220&art=32102&cHash=8bc0bde12b>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz</b>

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...