Fenechiu: Tarom trebuie sa-si dezvolte activitatea prin achizitia de avioane

Joi, 21 Februarie 2013, ora 14:07
3203 citiri
Fenechiu: Tarom trebuie sa-si dezvolte activitatea prin achizitia de avioane

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat joi ca Tarom trebuie sa isi mareasca flota de avioane, prin achizitii sau inchirieri, pentru a-si putea dezvolta activitatea.

"Deocamdata discutam. Da, trebuie sa cumpere sau sa inchirieze Tarom avioane noi. (...) Exista dorinta de a dezvolta compania, nu poti dezvolta o companie aeronautica decat marindu-i activitatea. Nu-i poti mari activitatea decat daca ai un numar mai mare de avioane. Vrem sa cumparam avioane noi si sa uniformizam flota", a spus ministrul, dupa o conferinta de presa, raspunzand unei intrebari.

Compania aeriana a inregistrat anul trecut 2,19 milioane de pasageri, nivel similar cu cel din 2011, iar capacitatea de transport pe cursele regulate s-a redus cu 5%.

Tarom a transportat anul trecut 2,03 milioane de pasageri pe toate cursele regulate, interne si externe, restul provenind din curse charter si pasageri code-share.

Gradul de incarcare a curselor Tarom a crescut la 66%, fata de 61% in 2011.

Compania a fost infiintata in 1954 si isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Fenechiu a declarat la finele lunii ianuarie, dupa o intalnire cu reprezentantii FMI, ca in cazul Tarom este in derulare elaborarea strategiei de privatizare si statul ar putea ceda un pachet de peste 20% din actiuni.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Tarom flota pasageri, #Tarom achizitie flota, #Tarom chirie flota , #stiri Tarom