Lufhansa a anulat 4 curse, din cauza grevei pilotilor

Luni, 22 Februarie 2010, ora 12:17
1011 citiri
Lufhansa a anulat 4 curse, din cauza grevei pilotilor

Compania aeriana germana Lufhansa a anulat luni patru curse din Bucuresti spre Frankfurt si München din cauza grevei pilotilor, pasagerii putand opta pentru zborurile companiei Tarom spre cele doua destinatii, au declarat pentru NewsIn reprezentantii aeroportului Otopeni. 

"Compania a anuntat doar pentru luni anularea curselor dinspre Bucuresti spre Frankfurt si München.

Singura companie care opereaza de pe Otopeni spre cele doua destinatii este Tarom. Pasagerii Lufthansa isi pot recupera contravaloarea biletelor sau pot folosi biletul in alta zi", au declarat pentru Agentia NewsIn reprezentantii aeroportului.

Pilotii celei mai mari companii aeriene germane, Lufthansa, au lansat in noapea de duminica spre luni o greva ce ar urma sa dureze pana joi, prezentata drept cea mai mare din istoria transportului aerian, potrivit AFP.

Greva a fost lansata la apelul sindicatului Cockpit, care reprezinta peste 4.000 de piloti, si a inceput asa cum era prevazut la miezul noptii (1.00 ora Romaniei), a confirmat Stefanie Stotz, o purtatoare de cuvant a celui mai mare grup aviatic aerian.

"Regretam neplacerile pentru pasageri", a adaugat ea.

Lufthansa a anuntat vineri seara ca anuleaza doua treimi dintre zborurile sale, adica 3.200 de luni pana joi, si se asteapta la pierderi de 100 de milioane de euro.

Cockpit va organiza si manifestatii pe aeroporturile din Frankfurt (vestul Germaniei) si Muchen (sudul tarii) in cursul diminetii de luni. Cele doua parti nu au reusit in weekend ca ajunga la un acord privind modalitatile de reluare a negocierilor.

Sindicatul cere aceeasi conventie salariala pentru toti pilotii grupului, inclusiv pentru cei din filialele din strainatate, ceea ce compania aeriana respinge.

De asemenea, Cockpit cere o garantare a locurilor de munca.

Filialele Lufthansa Germanwings si Lufthansa Cargo sunt vizate de asemenea de greva, ce ar urma sa dureze pana joi, la ora locala 23.59 (vineri, 1.59 ora Romaniei).

In schimb zborurile asigurate de companiile regionale ale Lufthansa nu vor fi perturbate.

Lufthansa asigura circa 1.800 de zboruri pe zi - dintre care 160 intercontinentale - o cifra care cuprinde si zborurile companiilor regionale, care nu sunt vizate de greva. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#greva, # piloti, # curse, # lufthansa , #stiri Tarom