MAE trece la deplasari cu companii low-cost

Luni, 12 Iulie 2010, ora 14:59
1595 citiri
MAE trece la deplasari cu companii low-cost

Bilete de avion de la companii low-cost, telefonie prin Internet, renegocierea chiriilor si reducerea consumului la utilitati sunt masuri de criza luate la MAE, a anuntat luni ministrul Baconschi, adaugand ca delegatiile romanesti in strainatate nu vor mai avea transport gratuit de la ambasada, relateaza Mediafax.

"Ministerul de Externe a operat deja o serie de reduceri de personal si de cheltuieli materiale.

De exemplu, am solicitat inca de acum cateva luni tuturor misiunilor diplomatice si oficiilor consulare stabilirea unor masuri pentru reducerea cu 20% a cheltuielilor cu bunuri si servicii in structura bugetara pe 2010.

In urma acestor masuri se poate realiza o reducere a cheltuielilor de 1.273.459, dolari respectiv de 564.772 euro", a spus ministrul, luni, intr-o conferinta de presa de bilant la sase luni de mandat.

Baconschi a anuntat, totodata, ca delegatiile romanesti care se deplaseaza in strainatate nu vor mai beneficia de transport din partea ambasadelor.

"Am trecut in parcul rece al misiunilor toate masinile care puteau fi trecute din parcul activ in parcul rece pentru a reduce si consumul de carburanti.(...)

Am reusit sa aplicam - nu stiu daca peste tot - o regula care deja aparuse pe hartie, si anume ca ambasadele noastre sa nu mai faca servicii gratuite de taximetrie pentru numeroasele delegatii romane care se deplaseaza in strainatate.

Cutuma aceasta era. Din motive dictate de circumstantele economico-financiare, fiecare delegatie, indiferent de institutia trimitatoare, ar trebui sa-si plateasca deplasarile auto si sa nu se mai bazeze pe parcul auto al ambasadelor noastre", a anuntat ministrul.

Baconschi a mentionat si alte masuri de reducere a cheltuielilor, printre care renegocierea contractelor de inchiriere, taierea cheltuielilor pentru utilitati, bilete de avion la companii low-cost si telefonie prin Internet.

"Printre masurile de reducere a cheltuielilor materiale la misiuni se numara: in cazul spatiilor inchiriate ale caror contracte expira in 2010 sau ale caror chirii sunt recalculate pe anul acesta, vom urmari alegerea unor locatii mai putin costisitoare sau diminuarea chiriilor.

Am trecut - si vom generaliza, pe cat posibil - achizitionarea biletelor de avion de la companiile low-cost.

Si compania Tarom a venit cu o propunere cu preturi de criza, deci mult mai rezonabile", a spus ministrul.

El a anuntat ca din luna septembrie MAE va trece "la un sistem stabil de abonamente de comunicare telefonica prin Internet".

"Abonamentele la telefonie fixa si mobila ale diplomatilor romani de la misiuni au fost drastic reduse atat ca formula negociata cu provider-ul cat si ca numar.

Am redus cu 10 pana la 20 la suta consumul la utilitati - apa, energie electrica - inclusiv la locuintele inchiriate", a mai spus Baconschi. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mae, # companii, # low, # cost , #stiri Tarom