Ministrul transporturilor: Situatia de la Tarom trebuie rezolvata de Consiliul de Administratie

Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 16:23
1444 citiri
Ministrul transporturilor: Situatia de la Tarom trebuie rezolvata de Consiliul de Administratie

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, considera ca situatia de la Tarom trebuie administrata de Consiliul de Administratie numit in urma cu zece zile, dupa ce directorul general executiv desemnat, Heinrich Vystoupil, a renuntat la post.

"Nu mai este problema mea. In momentul in care am numit Consiliul de Administratie, Consiliul trebuie sa semneze contractele de mandat. Daca unul din Consiliul de Administratie refuza sa semneze contractul de mandat si nu reuseste sa si-l negociere corespunzator nu mai este treaba mea, este treaba Consiliului de Administratie", a declarat Silaghi, pentru AGERPRES.

Silaghi a confirmat faptul ca pretentiile financiare ale austriacului desemnat director executiv erau foarte mari.

Heinrich Vystoupil, austriacul desemnat in urma cu o saptamana sa preia functia de director general executiv al companiei TAROM, ar fi renuntat la post, pretentiile salariale ale acestuia fiind considerate exagerate de membrii Consiliului de Administratie al companiei, au declarat vineri reprezentanti ai Ministerului Transporturilor.

Conform acestora, membrii noului CA au anuntat ca nu pot satisface pretentiile salariale si organizationale ale noului CEO in cursul discutiilor pentru semnarea contractului de mandat al acestuia, iar Vystoupil a preferat sa renunte la post.

Potrivit procedurii, compania care a recrutat membrii CA, intre care si Heinrich Vystoupil, va trebui ca din lista scurta a celor selectati pentru a face parte din conducerea companiei sa aleaga o noua persoana care sa fie numita in locul directorului demisionar.

Dupa o noua nominalizare, urmeaza o noua Adunare Generala a Actionarilor care sa valideze noul membru al Consiliului de Administratie, iar Consiliul va trebui ulterior sa aleaga un nou director executiv dintre membrii sai.

Heinrich Vystoupil, fost manager pentru Romania al Austrian Airlines, a fost ales director general executiv al companiei TAROM in data de 17 octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#director executiv Tarom, #Consiliu Administratie Tarom, #Heinrich Vystoupil manager Tarom , #stiri Tarom