Planurile Tarom pentru 2011: afaceri de 1,384 mld lei

Marti, 01 Februarie 2011, ora 17:32
1603 citiri
Planurile Tarom pentru 2011: afaceri de 1,384 mld lei

TAROM estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 1, 384 miliarde lei si un numar de peste 2,4 milioane pasageri transportati, dupa ce, anul trecut, numarul preliminar al pasagerilor se ridica la 2,2 milioane, potrivit NewsIn. 

Astfel, numarul pasagerilor transportati de TAROM in 2010 a crescut anul trecut cu 20%, la 2,2 milioane, fata de anul precendent, cand au fost transportati 1,77 milioane pasageri.

"Conform estimarilor, s-a depasit nivelul bugetat cu peste 200.000 de pasageri. Compania s-a situat pe primul loc la cresterea numarului de pasageri si pe locul 3 la cresterea load factorului in clasamentul publicat recent de Asociatia Europeana a Companiilor Aeriene - AEA (Association of European Airlines)", spun reprezentantii TAROM.

Numarul mediu de salariati pentru 2010 (perioada ianuarie - septembrie) a fost de 2.371. Comparativ, la nivelul anului 2009, numarul mediu de salariati a fost de 2.486, iar finalul de an s-a inchis cu 2.334, pentru 2011 continuandu-se reducerea conform programului stabilit, spre 2.200 de angajati.

Potrivit reprezentantilor TAROM, in cursul anului 2010 a inceput implementarea planului strategic al companiei pentru perioada 2010 - 2011, in vederea eficientizarii activitatii proprii.

Astfel, masurile care vizeaza cresterea veniturilor in 2010-2011 vizeaza extinderea canalelor de vanzare de bilete online pana la 20%, fata de 11% cat a inregistrat TAROM anul trecut, dezvoltarea portofoliului de servicii business to business - servicii tehnice si servicii de training de personal aeronavigant - care sa dezvolte baza de clienti B2B cu cel putin 10%, precum si cresterea vanzarilor cu cel putin 20% prin investitia in comunicarea brandului national TAROM catre toate categoriile de public si construirea unei imagini de brand premium.

Totodata, printre masurile care vizeaza reducerea cheltuielilor in 2010-2011 se numara reducerea costurilor de distributie cu pana la 15% prin eliminarea conexiunilor SITA fara randament si prin reorganizarea serviciilor prestate si recalcularea tuturor rutelor de zbor operate de compania TAROM in vederea alegerii celor mai eficiente rute, din punct de vedere costuri, prin reducerea cheltuielilor ocazionate de taxele de navigatie si survol si prin reorganizarea activitatii in zona Centrului de Control Operatiuni in vederea optimizarii operarii din punct de vedere al utilizarii corecte a capacitatii de transport.

De asemenea, TAROM are in vedere renegocierea contractelor cu partenerii de business, prin reducerea cu 10% a costurilor de handling in escalele cu impact major si analizarea necesarului de servicii ce urmeaza a fi prestate pe toate escalele TAROM, reducerea costurilor tehnice cu pana la 40% in urma organizarii de licitatii publice, reducerea costurilor de pool cu 20% (un contract pentru piese de schimb la nivel international), precum si prin renegocierea contractului de catering si schimbarea conceptului acestui serviciu.

Alte masuri pentru reducerea cheltuielilor vizeaza reducerea costurilor administrative cu personalul aeronavigant prin scaderea costurilor cu deplasarile in interes de serviciu cu 50%, renegocierea contractelor cu centrele de training si cu hotelurile partenere cu pana la 20%, eliminarea costurilor de transport la/de la aeroportul Henri Coanda pentru personalul aeronavigant si prin diminuarea numarului de zile de inutilizare a acestuia in misiuni de zbor, precum si relocarea agentiilor externe TAROM in aeroporturi si reducerea numarului agentiilor interne in functie de gradul de profitabilitate al acestora.

"In plus, in momentul de fata, este in curs de finalizare un nou plan de operare pentru anul 2011, plan care are in vedere optimizarea retelei de rute, a orarului de zbor, precum si a flotei TAROM, astfel incat sa poata fi exploatate la maxim sinergiile rezultate din aderarea companiei la alianta globala SkyTeam si pe aceasta baza sa se realizeze o crestere importanta a eficientei activitatii si o imbunatatire semnificativa a rezultatelor inregistrate", mai spun reprezentantii TAROM.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#tarom, #pasageri, #transport pasageri, #curse tarom, #navigatie, #taxe de navigatie , #stiri Tarom