Romania, o destinatie favorita pentru companiile aeriene, in anul crizei

Miercuri, 06 Mai 2009, ora 17:23
1641 citiri
Romania, o destinatie favorita pentru companiile aeriene, in anul crizei

Criza prin care trece industria aeriana a obligat operatorii sa reduca masiv costurile de exploatare, dar si pretul biletelor. Spre exemplu, cel mai ieftin bilet pus la vanzare de compania Malev pe ruta Bucuresti - Budapesta pentru luna mai costa 140 de euro cu toate taxele incluse, cu conditia sa iti faci rezervarea cu 30 de zile in avans, in timp ce in mai 2008, acelasi bilet putea fi achizitionat cu 311 euro. 

Daca luam in considerare compania Tarom, se poate observa ca indicele de ocupare, adica procentajul scaunelor ocupate de pasageri platitori din capacitatea totala, a scazut in prima luna a acestui an la 49,2%, pentru ca in februarie sa ajunga la doar 45%.

Emil Delibashev, directorul comercial al British Airways (BA) pentru Romania, considera ca principala problema a operatorului pe care il reprezinta este legata, pe langa scaderea generala a volumului de calatorii, de "reducerea accentuata pe segmentul pasagerilor premium, comparativ cu anii precedenti.

Cel mai mare operator, Air France KLM, si-a mentinut toate cursele pe rutele pe care le opereaza catre si dinspre Romania.

Importanta Romaniei in planurile companiilor aeriene este subliniata si de reprezentantii Lufthansa, care au declarat pentru Capital ca au inregistrat "o evolutie pozitiva in privinta numarului de pasageri transportati in 2009 si avem incredere ca aceasta tendinta va fi confirmata in lunile urmatoare. Rezervarile deja efectuate indica un grad de ocupare bun pentru zborurile din si spre Romania, in special pentru ruta Bucuresti - Milano, recent lansata". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#bilete, #companii, #destinatie, #preturi, #reduceri, #romania, #zboruri , #stiri Tarom