"Strategia" Tarom: locuri multe pentru pasageri putini

Luni, 11 Mai 2009, ora 10:24
1923 citiri

Compania aeriana nationala Tarom s-a distins in primele trei luni ale anului curent printr-o strategie originala de combatere a crizei, diferita de restul companiilor aeriene europene.

Astfel, potrivit datelor furnizate de Asociatia Europeana a Liniilor Aeriene (AEA), in perioada ianuarie-martie, Tarom a fost una dintre putinele linii aeriene care au preferat sa isi majoreze capacitatea de zbor, restul liniilor aeriene diminuand-o,relateaza Cotidianul.

Air France si-a micsorat capacitatea cu 3,5%, in conditiile unei caderi a cererii cu aproximativ 6%, iar Malev si-a diminuat-o cu 20%, aferent unei micsorari a cererii cu 28%.

Desi a inregistrat o diminuare a traficului de 20%, compania aeriana nationala si-a majorat capacitatea de transport cu peste 2%.

De-abia in martie, aceasta capacitate a scazut cu 6,5%.

Singurele linii aeriene care si-au majorat capacitatea in primele trei luni au fost Swiss International Airlines (crestere de capacitate de 3,4% cu o diminuare a cererii de 1,5%), Croatia Airlines, cu o majorare a capacitatii de 10,3 % si o diminuare de 4,8% a cererii, Ucraine International Airlines si Turkish Airlines, ultima inregistrand totusi o crestere a cererii de servicii de transport aerian.

Restul liniilor au preferat diminuarea capacitatilor lor, astfel incat gradul de ocupare a acestora sa fie mentinut.

Aceasta politica a determinat ca gradul de ocupare a aeronavelor Tarom sa fie cel mai scazut dintre toate liniile aeriene europene, respectiv 46,1% comparativ cu media europeana de 71%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TAROM, scos din nou la vânzare de Guvern. Cum arată oferta premierului Marcel Ciolacu pentru Emiratele Arabe Unite
TAROM, scos din nou la vânzare de Guvern. Cum arată oferta premierului Marcel Ciolacu pentru Emiratele Arabe Unite
Premierul Marcel Ciolacu, alături de mai mulți miniștri din cabinetul său se află într-o vizită de lucru în Qatar și Emiratele Arabe Unite, confirmând că pe agenda discuțiilor se află...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#pasageri, #tarom, #companie aeriana, #trafic, #transport , #stiri Tarom