TAROM va aplica de la 1 iulie un nou sistem de acceptare a bagajelor

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 12:08
2246 citiri
TAROM va aplica de la 1 iulie un nou sistem de acceptare a bagajelor

Compania TAROM va aplica, de la 1 iulie 2010, un nou sistem de acceptare a bagajelor de cala pe zborurile operate cu aeronavele proprii, trecand de la sistemul bazat pe greutate la sistemul bazat pe piesa de bagaj, fara a aduce schimbari in politica de acceptare a bagajelor de cabina, informeaza NewsIn.

TAROM a comunicat, miercuri, ca noua politica de acceptare a bagajelor intra in vigoare pentru biletele de avion emise incepand cu data de 1 iulie 2010.

Trecerea la noul sistem bazat pe piesa aduce pasagerilor TAROM de la clasa economic tarife de 5 ori mai mici pentru transportul excedentului de bagaj de cala (a doua piesa de bagaj), respectiv un tarif fix de 50 EURO pentru o piesa de bagaj de cel mult 23 de kilograme, in timp ce sistemul anterior de taxare prevedea tarife de la 10 -12 EURO per kilogram.

Totodata, pasagerii TAROM care calatoresc inclasa Business pot transporta gratuit 3 piese standard de bagaj, iar pasagerii clasei Economic pot transporta gratuit o piesa standard.

Operatorul aerian precizeaza ca o piesa standard de bagaj are o greutate de cel mult 23 de kilograme, iar suma maxima admisa a dimensiunilor acesteia (inaltime + latime + lungime) este de 158 de centimetri.

Pe de alta parte, pasagerii inscrisi in programul de fidelizare Flying Blue, la care TAROM a aderat din data de 5 iunie 2010, care detin carduri Elite sau Elite Plus, vor putea transporta gratuit inca o piesa standard de bagaj de cala, suplimentar fata de cele mentionate anterior.

Numarul pieselor de bagaj transportate gratuit poate ajunge, astfel, la patru - in cazul pasagerilor care calatoresc la clasa Business, in timp ce pasagerilor Flying Blue, care zboara la clasa Economic, le este acceptat transportul gratuit a doua piese de bagaj.

TAROM mai precizeaza ca noul sistem nu aduce schimbari in politica de acceptare a bagajelor de cabina.

Astfel, fiecare pasager are dreptul sa transporte, gratuit, in cabina de pasageri: o piesa de bagaj de mana (cu o suma maxima a dimensiunilor de 115 centimetri si o greutate maxima de 10 kilograme) si un obiect personal (geanta, servieta sau laptop).

Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
#tarom bagaje tarife transport , #stiri Tarom