Borbely: Discutam despre reducerea CAS la inceputul lui aprilie

Marti, 06 Martie 2012, ora 14:40
2057 citiri
Borbely: Discutam despre reducerea CAS la inceputul lui aprilie

Decizia luata la nivelul coalitiei este ca despre subiecte precum reducerea CAS, majorarea salariilor si a pensiilor sa se discute la inceputul lunii aprilie, cand vom fi fata cifrele pe T1, a anuntat luni ministrul UDMR Laszlo Borbely.

"Vom discuta aceste probleme atunci cand avem datele pe primul trimestru. La inceputul lunii aprilie vom discuta in functie de cifrele pe T1, aceasta este decizia luata in coalitie", a spus Borbely, intrebat daca UDMR va sustine scaderea CAS sau majorari de salarii si pensii.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Guvernului a confirmat ca este in curs o analiza referitoare la majorarea CAS, insa "totul depinde de rezultatele din T1 si situatia conjuncturala a economiei europene din care suntem si noi parte".

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a anuntat luni seara, intr-o emisiune televizata, ca "are in vedere" scaderea CAS-ului "sigur pentru angajat, si pentru angajator, intr-o marja de 3 pana la 5%".

"Am in vedere scaderea CAS-ului, sigur pentru angajat, pentru si pentru angajator, intr-o marja de 3 pana la 5%, in functie de capacitatea noastra de a ne permite asa ceva, care este o data interna, tine de felul in care exista bani la buget, si externa, in functie de conditiile de mediu economic si financiar", a explicat Ungureanu.

Fostul ministru de Finante, Gheorghe Ialomitianu, a declarat pe 27 februarie, in exclusivitate pentru NewsIn, ca, intre o decizie de majorare a salariilor si pensiilor si cea de scadere a CAS, el ar opta pentru cea dea doua varianta, precizand ca datele din luna ianuarie arata ca rezultatele pe T1 vor permite asemenea masuri.

"Sigur ca trebuie sa ne gandim si la ceea ce s-a intamplat cand s-au redus salariile cu 25%, din care am reusit sa dam 15%, pentru ca avem obligatia sa dam diferenta, la fel si in cazul actualizarii pensiilor la rata inflatiei. Dar, in acelasi timp trebuie sa ne gandim la toti salariatii, nu doar cei finantati din veniturile bugetare. Trebuie sa ne gandim si la cei din sectorul privat. Deci scaderea CAS ar fi o varianta mai buna", a argumentat Gheorghe Ialomitianu.

#Borbely reducere CAS, #contributii asigurari, #reducere contributii asigurari , #Impozit CAS