CAS nu scade nici anul viitor

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 20:21
2297 citiri
CAS nu scade nici anul viitor

Contributiile sociale nu vor scadea incepand cu anul viitor deoarece bugetului pe anul 2012 nu poate sustine scaderea, a anuntat premierul Emil Boc.

"Sunt foarte putine sanse pentru 2012 in actuala forma a bugetului de stat. Vedem cum arata economia in 2012 si pe parcursul anului vom vedea, eventual. Acum, in constructia bugetului, sunt foarte putine sanse sa pornim la inceputul anului cu o reducere a CAS" a spus premierul la postul public de televiziune.

Primul ministru a adaugat ca prognozele economice din primavara anului 2011 vor fi ajustate, iar pana la finalul lunii octombrie Guvernul va sti exact nivelul cresterii economice.

"Preferam in acest moment o stabilitate fiscala, a nu intra in niciun fel de aventura financiara, pentru a consolida stabilitatea, iar daca economia ne va arata ca exista resurse saa putem spune cu certitudine ca da, putem face din momentul X o reducere de CAS care sa nu pericliteze sistemul fiscal si stabilitatea macroeconomica a Romaniei", a explicat Emil Boc.

Primul-ministru a precizat ca si deficitul bugetar este o problema pentru anul 2012, acesta trebuind sa fie sub 3% din PIB, potrivit limitelor impuse de UE.

Anul acesta, Romania are un deficit bugetar de de 4,4% din PIB.

#scadere CAS Boc, #contributiile sociale scadere, #budeficit bugetar 2012 , #Impozit CAS