Grapini, despre impozitul forfetar: Vrem sa inlocuim modul de impozitare inechitabil

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 11:41
1942 citiri
Grapini, despre impozitul forfetar: Vrem sa inlocuim modul de impozitare inechitabil

Dupa ce hotelierii si-au anuntat nemultumirea in legatura cu impozitului forfetar, ministrul de resort, Maria Grapini, a venit cu explicatii suplimentare.

"Nu vrem ca acest nou mod de impozitare sa fie o povara doar pe IMM-uri si nici nu vrem sa pastram un sistem inechitabil si neetic in domeniul fiscal. Eu nu cred ca un mare hotel poate exista si poate sa faca investitii, pentru a ramane la standarde de calitate, fara sa faca profit ani la rand.

Sigur, evaziunea nu se poate indeparta printr-un impozit in plus, de aceea nu vrem sa mai introducem un impozit pe care sa-l plateasca tot cei corecti, ci dorim sa inlocuim modul de impozitare", explica Maria Grapini, ca raspuns la o scrisoare deschisa trimisa de Radu Enache, presedinte al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania.

Grapini: FIHR, singura federatie care se opune impozitului forfetar

De asemenea, ministrul delegat pentru turism mentioneaza ca a avut intalniri cu asociatiile din domeniu pentru a discuta despre o noua metoda de impozitare, iar FIHR este singura federatie care se opune.

Grapini a subliniat ca ministerul face un studiu care se bazeaza pe date statistice, dar si pe experienta altor tari.

"Recent, am avut o intalnire, in Franta, cu Ministrul Turismului si am putut constata ca cei din domeniul hotelier au taxe cu atat mai mari, cu cat au gradatie superioara si capacitate mai mare", a mai spus ministrul delegat.

Radu Enache a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca Federatia Industriei Hoteliere din Romania considera introducerea unui impozit forfetar in turism inoportuna, arbitrara, inechitabila, o masura ce ar incuraja evaziunea fiscala.

Industria hoteliera, impotriva impozitului forfetar: Ar incuraja evaziunea fiscala

Organizatia a transmis ministrului delegat pentru IMM, Turism si Mediul de Afaceri o scrisoare deschisa in care isi exprima pozitia vizavi de introducerea unui impozit forfetar in turism.

"Industria turismului din Romania este aproape in intregime privatizata si, ceea ce este si mai important, este ca proprietatea este aproape total a capitalului autohton. Prin urmare, credem ca si din acest motiv, Ministerul ar avea nevoie sa defineasca prezenta in favoarea acestui deziderat imbunatatind mediul in care ne desfasuram activitatea care si asa ne penalizeaza, prin cresterea costurilor de finantare, a costului utilitatilor, cresterea taxelor locale, inflatie", este mentionat in document.

#Grapini impozit forfetar, #Grapini turism impozit forfetar, #impozit forfetar Romania , #Impozit forfetar