Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nita: Ce aplicam acum nu este impozit forfetar

Nita: Ce aplicam acum nu este impozit forfetar

Ministrul IMM-urilor, Constantin Nita, a declarat, vineri, la Brasov, ca in Romania nu se aplica un impozit forfetar, ci un impozit minim obligatoriu, adaugand ca se face o mare confuzie intre cele doua notiuni.

"Impozitarea trebuie privita intr-o anumita forma. Se face o confuzie puternica. Impozitul forfetar nu este ceea ce aplicam noi acum. Impozitul forfetar ca definitie este cu totul altceva. Acesta este un impozit minim obligatoriu pe care l-a impus Guvernul si Ministerul de Finante", a declarat ministrul IMM-urilor, in cadrul unei conferinte de presa.

Nita a explicat ca impozitul forfetar este acel impozit care se stabileste pe activitate, este stabilit intre anumite limite si are nevoie de o abordare amanuntita si elaborata. 


"Ministerul de Finante nu avea timpul necesar sa stabileasca un impozit forfetar si atunci, probabil s-a luat dupa cifra de afaceri. Impozititul forfetar nu este in momentul de fata aplicat", a mai spus ministrul.


"Eu sunt adeptul impozitului forfetar, dar nu este inca oportuna introducere acestuia, avand in vedere situatia de criza. Prin urmare, urmeaza ca in bugetul pe 2010 sa revedem toata aceasta structura a impozitarii si sa vedem daca putem sa marim cifra pe care putem sa o aplicam sau trecem la impozitul forfetar adevarat", a spus Constantin Nita.


Firmele care au o cifra de afaceri mai mica de 12.000 de euro vor trebui sa plateasca anual la stat un impozit minim de 500 de euro, a declarat, pe 9 aprilie, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, adaugand ca firmele care nu pot plati nici macar aceasta suma nu-si justifica existenta.

"Daca nu poti plati nici macar 500 de euro la stat, anual, inchide! Nu avem de unde plati investitiile si nu avem cum sa luam alte masuri economice daca firmele nu-si platesc taxele", a precizat Pogea, pentru NewsIn.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 4724 ori
Citeste mai multe despreImm ministrul impozit forfetar criza