Videanu ii da lui Pogea cu forfetarul peste nas

Luni, 20 Iulie 2009, ora 09:59
1634 citiri
Videanu ii da lui Pogea cu forfetarul peste nas

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat vineri, la Galati, ca aplicarea la scara generala a impozitului forfetar este complet gresita, acest impozit fiind destinat doar anumitor sectoare din economie, precum cel mestesugaresc, unde este nevoie de o simplificare a politicii fiscale.

"Filosofia impozitului forfetar nu este cea care s-a aplicat. Filosofia corecta a impozitului forfetar este aceea a identificarii unui domeniu, sa spunem restaurante, micii mestesugrari, frizeri, unde, din cauza procedurilor birocratice, contabilitate samd, introducerea acestui impozit este o mana de ajutor. Se stabileste un impozit forfetar fara sa se mai complice cu tot felul de evidente contabile si cu raportari, documente, samd", a afirmat Adriean Videanu, citat de corespondentul NewsIn.

"Unicul beneficiu pe care l-a avut introducerea acestui impozit a fost curatarea de firme-fantoma, care nu constituiau decat suportul pentru evaziune fiscala. Stiti foarte bine procedurile: infiintam trei luni, mai dam un tun cu recuperarea TVA-ului si pe urma inchidem acea firma, de regula pretabila pentru unii cetateni straini care pe urma si paraseau tara si mai ia-i de unde nu-s. In rest, nu este un impozit care sa stimuleze economia. Din punctul meu de vedere, politica fiscala nu trebuie sa fie privita ca instrumentul prin care aduci venituri la bugetul statului", a spus Videanu.

Videanu a spus vineri ca eliminarea impozitului forfetar este o decizie care se va lua doar la sugestia Ministerului Finantelor, care efectueaza acum o analiza a efectelor impozitului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#videanu, # pogea, # forfetar , #Impozit forfetar