Guvernul a adoptat "taxa pe obrazul gros". Salariile managerilor, impozitate cu 85%

Marti, 11 Iunie 2013, ora 13:45
2110 citiri
Guvernul a adoptat "taxa pe obrazul gros". Salariile managerilor, impozitate cu 85%

Guvernul a adoptat, marti, prin ordonanta de urgenta, taxa pe obrazul gros, prin care se impoziteaza cu 85% salariile si bonusurile acordate membrilor consiliilor de administratie si consiliilor de conducere la finalul contractului.

Taxa se va aplica tuturor angajatilor din functii de conducere, indiferent ca fac parte din companiile de stat sau din mediul privat, potrivit Realitatea Tv.

Initial, premierul Victor Ponta si-a exprimat dorinta de a taxa cu 85% salariile compensatorii pe care si le-au votat membrii fostelor comisii din care s-a infiintat Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

"Nu e impozitare, e o taxa pe obraz gros", a subliniat prim-ministrul saptamana trecuta.

Blanculescu: Impozitarea este normala

Consilierul economic al premierului Ionel Blanculescu considera ca impozitarea cu 85% a sumelor compensatorii acordate tuturor membrilor din consilii de administratie si de conducere, anuntata de Mediafax saptamana trecuta, este normala, deoarece si in mediul privat exista un "obraz gros".

"Era normal sa se ia o masura care sa nu discrimineze un anumit sector. Puneti-va in locul actionarilor unei banci care trebuie sa suporte salarii de milioane euro pentru cei care pleaca din sistem pe diverse motive si veti constata ca asocierea este tot cu obrazul gros.

Este un obraz gros la stat si un obraz gros la privat. Cand era mai greu Romaniei, Uniunii Europene si Statelor Unite ale Americii datorita crizei se gaseau personaje care sa incaseze milioane de euro care veneau tot de la noi, de la consumatori, fie ca plateam un credit cu o dobanda mai mare sau o asigurare mai mare, si atunci este normal ca cei 85% sa atinga inclusiv mediul privat, pentru ca nu atinge partea de performanta, ci o exceptie", a spus Blanculescu la Realitatea TV.

Blanculescu a aratat ca aceasta regula este conforma celor aplicate si la nivel european si a sustinut ca mediul privat, ca si cel de stat, va fi astfel cu mult mai atent pe cine angajeaza, pentru a evita situatiile in care "pe iesirea din spate" managerii "trimisi la reciclare" sa plece cu milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxa Guvern, #reducere salariu manageri, #taxa obraz gros Ponta, #adoptare taxa guvern , #Impozit pe avere