Oligarhii rusi, taxati suplimentar, din 2013?

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 12:10
2740 citiri
Oligarhii rusi, taxati suplimentar, din 2013?
Bogatii din Rusia ar putea fi impozitati, din 2013

Bogatii din Rusia ar putea plati mai mult, de anul viitor, in conditiile in care Vladimir Putin, actual premier si candidat la presedintie, a anuntat ca una dintre masurile pe care o va aplica va fi introducerea taxei pe avere.

"Anul acesta ar trebui sa facem primii pasi pentru introducerea acestei taxe, in asa fel incat din 2013, miliardarii si proprietarii apartamentelor si masinilor de lux sa plateasca impozite mai mari", a anuntat Vladimir Putin, citat de cpp-luxury.com.

Premierul rus a adaugat ca taxa pe avere ar trebui platita doar de mediul privat, pentru a preveni un impact redus asupra afacerilor. In opinia sa, taxa ar avea "o importanta fiscala minima" si reprezinta mai mult o masura "morala si etica".

Ministrul de Finante, Anton Siluanov, a prezent o forma initiala a proiectului legislativ in care se arata ca primele impozitate vor fi iahturile, masinile foarte scumpe si locuintele de lux.

Taxa pe avere a mai fost aplicata in Franta, Spania si Italia. Taxarea bogatilor a fost adusa in dezbatere si in Romania, unul dintre cei care au aratat importanta sa fiind miliardarul roman Dinu Patriciu.

#taxa avere, #bogati Rusia, #taxa avere Rusia, #impozitare miliardari Rusia, #taxa avere miliardari , #Impozit pe avere