Ai depus deja bilanturile pentru 2012? Cum verifici daca au fost transmise corect

Vineri, 17 Mai 2013, ora 17:38
2245 citiri
Ai depus deja bilanturile pentru 2012? Cum verifici daca au fost transmise corect

Desi 30 mai este data limita pana la care firmele trebuie sa depuna situatiile financiare aferente anului fiscal 2012, multi contribuabili s-au achitat deja de aceasta obligatie fiscala.

Verificarea, posibila pe portalul ANAF

Pentru a verifica daca situatiile financiare au fost depuse corect, trebuie sa accesati link-ul http://www.anaf.ro/StareD112/. In aceasta pagina veti completa in campurile din primul tabel afisat informatiile corespunzatoare, si anume: indexul de incarcare (codul primit la incarcarea raportarile anuale pe portalul e-guvernare.ro) si CUI-ul societatii pentru care a fost depusa raportarea anuala.

Dupa completarea acestor campuri, sistemul va genera o recipisa in care veti fi informati despre starea raportarilor anuale, daca au fost sau nu transmise corect.

Atentie! Recipisa este accesibila doar 60 de zile de la depunerea raportarilor anuale. Este recomandabil sa o descarcati si sa o pastrati.

Daca recipisa pe care o veti primi va informeaza ca "Nu exista erori de validare", inseamna ca datele au fost verificate de serverul central al ministerului Finantelor si s-a constatat ca au fost indeplinite criteriile de validare. In acest caz, raportarile anuale au fost transmise corect.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#situatii financiare 2012, #contributii companii ANAF, #raportarile anuale ANAF , #Impozit profit