Ai devenit microintreprindere de la 1 februarie? Trebuie sa platesti prima transa de impozit pana in 25 aprilie

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 13:28
1778 citiri
Ai devenit microintreprindere de la 1 februarie? Trebuie sa platesti prima transa de impozit pana in 25 aprilie

De la 1 februarie toate societatile comerciale cu capital privat care au realizat venituri de pana la 65.000 de euro in 2012, indiferent de numarul de salariati, sunt obligate sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor.

In luna aprilie, acesti contribuabili trebuie sa raporteze si sa plateasca, pentru prima oara, impozit conform noului sistem de impunere.

Potrivit reglementarilor fiscale, calculul si plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor se efectueaza trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care se calculeaza impozitul.

Potrivit art. 1126 din Codul fiscal, daca in cursul unui an fiscal o microintreprindere realizeaza venituri mai mari de 65.000 euro, aceasta va plati, incepand cu trimestrul in care a depasit plafonul, impozit pe profit, luand in calcul veniturile si cheltuielile realizate de la inceputul anului fiscal.

Citeste continuarea articolului pe Avocatnet

#taxe si impozite Romania, #plata taxe Romania, #microintreprinderi taxe Romania, #impozit microintreprindere Romania , #Impozit profit