DNA Alba il trimite in judecata pe Marius Brujan pentru un prejudiciu de 1,5 milioane euro

Marti, 07 Mai 2013, ora 16:15
2895 citiri
DNA Alba il trimite in judecata pe Marius Brujan pentru un prejudiciu de 1,5 milioane euro

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea in judecata a lui Marius-Andrei Brujan, administratorul unei societati, pentru evaziune fiscala, in forma continuata - 142 acte materiale -, cauzand un prejudiciu de peste 1,5 milioane euro.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada 1 iulie 2009 - 31 decembrie 2010, inculpatul Brujan, administrator al SC Emary SRL Pestisu Mic, s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale, prin inregistrarea in actele contabile a unor cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale.

"Practic, inculpatul a inregistrat in contabilitate mai multe facturi reprezentand achizitii de la diverse societati comerciale care au fost radiate, nu functioneaza la sediul declarat, aveau activitatea suspendata la data emiterii facturilor, au fost declarate inactive, etc. In aceasta modalitate, inculpatul a cauzat in dauna bugetului de stat un prejudiciu in cuantum de 6.597.302 lei (echivalentul a 1.567.055 euro), reprezentand impozit pe profit si TVA", se arata intr-un comunicat al DNA.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala, reprezentata de Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Hunedoara, s-a constituit parte civila in cauza cu suma de peste 9,2 milioane lei, reprezentand impozit pe profit, TVA si majorarile si penalitatile de intarziere aferente.

Sursa citata precizeaza ca nu s-au luat masuri asiguratorii in vederea recuperarii acestui prejudiciu intrucat nu au fost identificate bunuri in proprietatea inculpatului.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Hunedoara.

#DNA Alba trimitere judecata, #trimitere judecata Marius Brujan, #Marius Brujan DNA evaziune , #Impozit profit