Finantele pregatesc noi impozite. Companiile care exploateaza resurse minerale, vizate

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 13:10
2337 citiri
Finantele pregatesc noi impozite. Companiile care exploateaza resurse minerale, vizate

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a anuntat ca vor fi introduse noi impozite si ca va fi schimbat si sistemul de impozitare pentru IMM-uri.

Companiile care exploateaza resurse minerale vor plati noi impozite, special create pentru ele, spune Chitoiu, citat de economica.net.

De asemenea, va fi introdusa impozitarea suplimentara la venituri obtinute din liberalizarea pretului la gaze, specificand ca masura priveste companiile producatoare de gaze.

Ministrul de Finante a mai precizat ca va fi introdusa o taxa suplimentara de 0,5% pe cifra de afaceri pe exploatarea resurselor naturale pentru a asigura fonduri pentru cofinantare la fonduri europene.

Potrivit ministrului, cea mai mare parte a veniturilor colectate in plus, de peste trei miliarde de lei, respectiv 0,5 puncte procentuale in PIB, se va duce pentru cofinantare la fonduri europene.

In ceea ce priveste sistemul de impozitare pentru agricultori si IMM-uri, Chitoiu a precizat ca pachetul de masuri fiscale presupune o ajustare a impozitarii in sensul simplificarii impozitarii pentru IMM si microintreprinderi care au o cifra de afaceri sub 65.000 de euro.

"Sunt si masuri de corectie a unor deduceri la calculul impozitului pe profit in Codul fiscal, le vom da dupa ce facem toate calculele", a mai spus Chitoiu, citat de publicatia amintita.

#taxe si impozite, #Finante impozite noi, #impozit companii exploatare gaze , #Impozit profit