Ghid practic al scutirii de impozit pe profitul reinvestit: Cum aplicati corect noile reguli

Joi, 17 Iulie 2014, ora 16:25
2731 citiri
Ghid practic al scutirii de impozit pe profitul reinvestit: Cum aplicati corect noile reguli

Profitul reinvestit in productia in regie proprie si/sau achizitia de echipamente tehnologice noi (masini, utilaje si instalatii de lucru) folosite in scopul desfasurarii activitatii economice nu se impoziteaza in perioada 1 iulie 2014 - 31 decembrie 2016.

Este vorba despre activele care se regasesc in subgrupa 2.1 din Catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, aprobat prin HG 2139/2004. Echipamentele tehnologice considerate noi sunt cele care nu au fost utilizate anterior datei achizitiei. Contribuabilii care beneficiaza de aceasta prevedere nu pot alege metoda de amortizare accelerata pentru echipamentele tehnologice respective.

Prevederea referitoare la neimpozitarea profitului se aplica pentru profitul reinvestit in echipamentele tehnologice produse si/sau achizitionate dupa 1 iulie 2014 si puse in functiune pana la data de 31 decembrie 2016 inclusiv.

Citeste mai multe despre Ghid practic al scutirii de impozit pe profitul reinvestit: Cum aplicati corect noile reguli pe AvocatNet.ro

#scutire impozit profit reinvestit, #achizitie echipamente tehnologice , #Impozit profit