Impozitul de profit: atractiv pentru investitori, dar dificil de aplicat

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 16:10
1832 citiri
Impozitul de profit: atractiv pentru investitori, dar dificil de aplicat

Cota unica de 16% din Romania este una dintre cele mai scazute cote din Uniunea Europenea, se arata intr-un studiu recent al Mazars.

Totusi, acesta este unul dintre putinele puncte forte ale sistemului de impozitare de la noi, care contine prevederi neclare ce lasa loc interpretarilor, sunt de parere specialistii contactati de AvocatNet.ro. Pentru ca societatile sa-si poata desfasura activitatile in conditii prielnice, Noul Cod fiscal ar trebui sa aduca imbunatatiri semnificative mai multor articole referitoare la impozitul pe profit, ne-au declarat acestia.

Cota de impozit pe profit care se aplica profitului impozabil este de 16%, dupa cum se precizeaza in Codul fiscal. Potrivit studiului regional Mazars "Central Eastern European Tax Brochure 2014", publicat recent, Romania este tara cu una dintre cele mai scazute cote de impozit pe profit, atat la nivelul Uniunii Europene, cat si in Europa Centrala si de Est. Concret, Romania se afla sub media regionala a cotei impozitului pe profit, de aproximativ 17%.

Citeste mai multe despre Impozitul de profit: atractiv pentru investitori, dar dificil de aplicat. De ce imbunatatiri are nevoie sistemul de impozitare? pe AvocatNet.ro

#taxe impozite, #impozit profit , #Impozit profit