Noile case de marcat cu jurnal electornic sunt obligatorii incepand cu 2016

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 12:11
3772 citiri
Noile case de marcat cu jurnal electornic sunt obligatorii incepand cu 2016

Legea pentru casele de marcat a fost aprobata de Parlamentul Romaniei si va fi aplicata tuturor firmelor din tara (OUG nr. 91/2014). Primul termen pentru care trebuie sa fiti pregatiti este 1 octombrie 2016, urmat de 1 ianuarie 2017.

Ce se schimba in ceea ce priveste casele de marcat, in noua lege? In primul rand, trebuie sa fiti pregatiti sa aveti case de marcat fiscale cu jurnal electronic. Conform noului calendar publicat recent, ele vor deveni obligatorii pentru toata lumea, mai intai pentru marii contribuabili (1 octombrie 2016) si mai apoi pentru contribuabilii mijlocii (1 ianuarie 2017) si firmele mici (1 mai 2017). Va fi cu desavarsire interzis sa mai utilizati case de marcat cu rola de hartie!

Ce inseamna case de marcat fiscale cu jurnal electronic, asa cum prevede noua lege? Puteti vedea ce functionalitati si ce preturi are aparatura fiscala la Constalaris, unul dintre principalii jucatori din acest domeniu. Veti gasi in lista de aici case de marcat fiscale la un pret orientativ de 500 de lei, ceea este mai mult decat accesibil pentru orice firma. Mai ales in conditiile in care legea ne obliga pe toti sa schimbam casele de marcat iar cele oferite mai sus au service si asistenta tehnica asigurate permanent, fiscalizare si instruire gratuita in Bucuresti si Ilfov.

Foarte important pentru oricare dintre dumneavoastra este sa retineti faptul ca, odata cu noile case de marcat obligatorii, este recomandat sa optimizati si activitatea de gestiune a afacerii dumneavoatra cu o serie de accesorii care va vor ajuta sa pastrati un profit cat mai mare in cadrul firmei.

Spre exemplu, daca aveti cititoare coduri de bara, timpul pentru operatiunile de introducere si scoatere din gestiune se va reduce considerabil si, in plus, veti avea un control eficient al stocurilor - reducerea pierderilor si un inventar real. Nu trebuie sa va faceti griji pentru implementarea acestui sistem de gestiune deoarece orice sistem performant de gestiune permite integrarea cu sistemul codurilor de bara. Cantarele electronice comerciale cu functie de etichetarea si imprimantele termice de etichete va pot ajuta la gestionarea eficienta a produselor vrac.

Daca activitatea dumneavoastra nu are un loc stabil de desfasurare si presupune deplasari, nu trebuie sa va mai faceti griji nici in aceasta privinta. Exista case de marcat portabile cu acumulator - din gama ORGTECH - care corespund noilor reglementari si in privinta jurnalului electornic obligatoriu.

Nu uitati sa adaugati pe lista dumneavoastra de "lucruri de facut" pentru inceputul lui 2016 si achizitia de cantare electronice omologate. Controalele ANAF vor verifica si acest aspect, in functie de specificul fiecarei activitati, fiind obligatoriu sa detineti cantar electronic cu functie de numarare sau un simplu cantar electronic de verificare (gasiti aici lista completa a cantarelor disponibile la Constalaris).

Un alt element de care trebuie sa tineti seama este faptul ca PFA-urile sau alte tipuri de activitate care presupun case de marcat portabile sunt si ele afectate de noua lege si trebuie sa se pregateasca in consecinta. Amenzile instituite ajung pana la 9.000 de lei, de aceea este clar faptul ca pentru oricine va fi mult mai avantajos sa aleaga una dintre casele de marcat prezentate aici decat sa primeasca o astfel de amenda.

In concluzie: legea caselor de marcat s-a schimbat si trebuie sa fiti pregatiti. Alegeti-va aparatura fiscala pe care o veti folosi incepand din 2016 si astfel veti evita problemele cu ANAF, care a anuntat deja ca va demara o ampla actiune de control pentru a maximiza sumele de banii adunati la bugetul de stat.

Retineti faptul ca preturile pentru noile case de marcat fiscale cu jurnal electronic vor exploda in perioada urmatoare, cand masura va deveni obligatorie si toata lumea va dori sa cumpere. De aceea e bine sa le achizitionati inca de pe acum.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
#case de marcat fiscale, #case de marcat cu jurnal electronic, #aparatura fiscala, #constalaris, #afaceri , #Impozit profit