Patru motive pentru care scutirea de impozit pe profitul reinvestit nu va avea efectele scontate

Marti, 06 Mai 2014, ora 10:20
2191 citiri
Patru motive pentru care scutirea de impozit pe profitul reinvestit nu va avea efectele scontate

Profitul reinvestit in echipamente tehnologice va fi scutit de impozit, incepand cu 1 iulie 2014 si pana pe 31 decembrie 2016, se mentioneaza intr-o Ordonanta de Guvern publicata recent. Guvernantii mizeaza pe o crestere a investitiilor, ca urma a adoptarii acestei masuri.

La polul opus, consultantii fiscali sunt pesimisti in ceea ce priveste folosirea scutirii de impozit pe profit de catre contribuabili. Consultantii au precizat cel putin 4 motive importante, precum si altele complementare, pentru care masura va fi una mai putin utilizata decat preconizeaza guvernantii.

Profitul investit in productia si/sau achizitia de echipamente tehnologice va fi scutit de impozit, intre 1 iulie 2014 si 31 decembrie 2016 inclusiv, conform OUG nr. 19/2014, care a schimbat Codul fiscal. Mai exact, echipamentele scutite de impozitul pe profit vor fi masinile, utilajele si instalatiile de lucru din subgrupa 2.1 a Catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe din HG nr. 2139/2004.

Citeste mai multe despre Patru motive pentru care scutirea de impozit pe profitul reinvestit nu va avea efectele scontate de guvernanti pe AvocatNet.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scutire impozit profit reinvestit, #impozit profit, #profit reinvestit, #contribuabili romani , #Impozit profit