Indexarea tichetelor de masa, de cresa si a tichetelor cadou nu mai este obligatorie

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 18:41
2602 citiri
Indexarea tichetelor de masa, de cresa si a tichetelor cadou nu mai este obligatorie

Angajatorii nu mai sunt obligati sa indexeze semestrial cu rata inflatiei valoarea tichetelor de masa, de cresa si a tichetelor cadou, a anuntat joi Executivul.

Printr-o Ordonanta de Urgenta adoptata in sedinta de joi, Guvernul lasa la latitudinea angajatorilor decizia de a opera astfel de indexari, sintagma "se indexeaza semestrial" fiind inlocuita cu "va putea fi indexata semestrial".

"La propunerea unor angajatori si in urma unor discutii cu sindicatele si patronatele, Guvernul a decis sa modifice textul initial al legii, dupa cum urmeaza: . Textul anterior al legii prevedea ca valoarea nominala a unui tichet de masa, de cresa si tichet cadou se indexeaza semestrial cu indicele preturilor de consum inregistrat la marfurile alimentare, comunicat de INS", explica Executivul.

Modificarile au avut in vedere tichetele de masa, de cresa si tichetele cadou care se acorda de catre Companiile Nationale si regiile cu capital de stat care se autofinanteaza.

"Mentionam ca in sistemul bugetar, potrivit Legii 283/2011, in anul 2012 nu se acorda tichetele de masa, de cresa si tichetele cadou", precizeaza sursa citata.

"Decizia luata astazi este in concordanta cu Strategia fiscal-bugetara si cu angajamentul Guvernului privind restrangerea cheltuielilor bugetare", motiveaza Executivul.

#tichete de masa, #tichete cadou, #indexare tichete de masa, #indexare tichete cadou , #Impozit tichete cadou