7 motive pentru care sa completezi datele unui ONG in declaratia 200

Joi, 26 Ianuarie 2017, ora 13:17
2592 citiri
7 motive pentru care sa completezi datele unui ONG in declaratia 200

Daca in anul 2016 ai inregistrat venituri din diverse activitati independente, venituri din afara salariilor, legislatia te obliga sa completezi si sa depui formularul 200 la ANAF pana la data de 25 mai 2017.

Esti vizat de aceasta prevedere legala daca ai avut anul trecut venituri din cedarea folosintei bunurilor cu exceptia veniturilor din arenda, activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real, piscicultura, silvicultura, transferul titlurilor de valoare si orice alte operatiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum si din transferul aurului financiar, jocuri de noroc, alte surse, pentru care contribuabilii au obligatia depunerii declaratiei 200, dupa cum se precizeaza in instructiunile oficiale publicate de ANAF pe website-ul oficial.

"La pachet" cu aceasta completare si depunere a formularului 200 exista si posibilitatea de a include in document datele unui ONG. Iata mai jos 7 motive pentru care merita sa nu omiti acest lucru:

1. Poti face o fapta buna in timp ce iti indeplinesti o obliatie legala. Birocratia te ajuta, iata, sa faci un bine.

Pe de o parte eviti penalitatile cu privire la nedeclararea veniturilor, pe de alta parte ajuti societatea in care traiesti.

2. Donezi bani fara niciun cost: nu platesti nimic in plus fata de suma pe care o platesti oricum catre stat, impozitul de 16% din veniturile declarate.

Doar ca o mica parte din aceasta suma (2% din suma platita de tine catre stat) va ajunge la un ONG sub forma unei donatii "gratuite".

3. Efortul este zero, mai ales daca printezi formularul cu datele deja completate ale unei fundatii pe care doresti sa o sprijini, asa cum este cazul Fundatiei Refresh spre exemplu, care se implica in special in cazuri de ajutor social, oferind sprijin pentru familii sarace, cu copii, din diverse zone ale tarii.

Se poate descarca de pe internet formularul 200 format pdf direct completat cu datele acestei fundatii, contribuabilul urmand doar sa completeze declaratia asa cum o face in mod normal.

4. Banii se intorc spre societatea civila, spre tine si familia ta, direct sau indirect. Poti dona pentru renovari ale unor spitale, pentru spatii verzi, pentru protejarea mediului inconjurator, dar si pentru combaterea saraciei si pentru cresterea nivelului de educatie in societate.

O societate educata va putea performa, iar viitorul copiilor tai va fi asadar unul mai bun.

5. Alegi tu insuti domeniul pe care vrei sa-l ajuti. Poti alege orice Fundatie sau Asociatie. Cert este ca, in acel domeniu, vei contribui la schimbarea pozitiva pe care ti-o doresti, indiferent ca este vorba despre mediu, copii, animale, sistem de sanatate etc.

6. Statul face donatia in locul tau, deci nu exista un efort special legat de aceasta actiune. Doar ii "spui" statului catre ce ONG sa trimita cei 2%.

7. ONG-urile sunt un administrator de bani mai bun decat statul, in foarte multe cazuri. Cu putin, fac atat de mult, implicand inclusiv voluntari in realizarea actiunilor.

#declaratia 200 redirectionare impozit, #declaratia 200 model 2017 , #Impozit venit