Cum poti plati impozit pe venitul microintreprinderilor in acest an?

Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 12:00
2322 citiri
Cum poti plati impozit pe venitul microintreprinderilor in acest an?

Microintreprinderile beneficiaza de un regim fiscal avantajos, ele datorand la bugetul de stat un impozit de 3% pe veniturile realizate. Totusi, contribuabilii au la dispozitie doar o perioada de timp limitata pentru a opta pentru acest sistem de impunere.

Pentru plata impozitului pe venitul microintreprinderilor incepand cu anul 2013, firmele mai dispun de aproximativ jumatate de luna in care sa isi declare aceasta optiune. Va explicam astazi ce aveti de facut, daca va numarati si voi printre cei care doresc sa beneficieze de regimul fiscal aplicabil microintreprinderilor.

Pentru a putea opta pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor in 2013, contribuabilii persoane juridice romane trebuie sa indeplineasca, cumulativ, la data de 31 decembrie 2012 urmatoarele conditii:

- realizeaza venituri, altele decat cele din activitati desfasurate in domeniul bancar, in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital sau in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului;

au de la 1 pana la 9 salariati, inclusiv;

Citeste mai multe despre Cum poti plati impozit pe venitul microintreprinderilor in acest an? pe AvocatNet.ro

#impozit venit, #impozit venit microintreprinderi, #impozit microintreprinderi , #Impozit venit