Impozitul de 3% pe veniturile microintreprinderilor, de la optional la obligatoriu

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 09:55
3873 citiri
Impozitul de 3% pe veniturile microintreprinderilor, de la optional la obligatoriu

Printre modificarile aduse Codului Fiscal incepand cu 1 februarie 2013 se numara si cele privind conditiile de aplicare a impozitului pe veniturile microintreprinderilor.

Astfel, daca pana acum acest sistem de impozitare era un sistem optional, microintreprinderile putand alege sa plateasca un impozit de 3% pe venit, in locul celui de 16% pe profit pe care il platesc toate companiile, incepand cu data de 1 februarie 2013 acest sistem de impozitare va fi obligatoriu pentru toate societatile cu capital privat.

Anterior, mecanismul se putea aplica de societatile care indeplineau anumite conditii, printre care un numar de salariati cuprins intre 1 si 9 inclusiv, realizarea de venituri sub plafonul de 100.000 euro in domenii de activitate diferite de domeniul bancar, al asigurarilor, reasigurarilor, al pietei de capital, precum si al jocurilor de noroc, consultantei si managementului.

Citeste mai multe despre Impozitul de 3% pe veniturile microintreprinderilor, de la optional la obligatoriu pe AvocatNet.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#impozit pe venit, #impozit microintreprinderi, #taxe si impozite , #Impozit venit