Totul despre impozitul la pariuri online si procedura de completare a declaratiei D200

Joi, 06 Aprilie 2017, ora 11:24
2684 citiri
Totul despre impozitul la pariuri online si procedura de completare a declaratiei D200

Ati depus declaratia 200 la ANAF? Aflati acum totul despre impozitul la pariuri online!

Toti pariorii care au retras bani de la jocuri de noroc online intre 01.01.2016 si 31.12.2016 trebuie sa depuna declaratia 200 ANAF pana pe 25 mai, completand toate retragerile efectuate.

Operatorii au obligatia de a-i furniza fiecarui utilizator desfasuratorul care sa contina toate retragerile efectuate in anul precedent. Daca dintr-un anume motiv, un parior nu primeste aceasta informatie, este de datoria sa sa solicite acest lucru departamentului aferent de relatii cu clientii.

Dupa depunerea declaratiei, pariorul va primi (pana la sfarsitul anului) o instiintare care va include suma datorata de la organul fiscal abilitat, pe care trebuie sa o plateasca in termen de 60 de zile de la primire.

Nedepunerea declaratiei pana la termenul stabilit atrage cu sine un avertisment sau o amenda cuprinsa intre 50 si 500 RON, pe langa care se vor adauga penalitatile aferente intarzierii.

Cum trebuie completata declaratia 200 de la ANAF?

Impozitarea la pariuri online se face in functie de retragerile pe care utilizatorii le efectueaza si nu in functie de rulaj sau de castigurile obtinute. Astfel, indiferent daca au realizat sau nu profit, toti pariorii care au efectuat retrageri trebuie sa le treaca in fise.

Persoanele care isi creeaza cont pe site-ul ANAF pot completa formularul online, iar daca nu, se pot descarca si tipari formularele pentru a le depune in persoana la unul dintre sediile ANAF.

In partea intai a declaratiei se completeaza anul cu pricina, o serie de date personale (exact asa cum apar in buletin), detaliile unui cont bancar personal si cateva date de contact.

In partea secunda trebuie completate numai 5 campuri:

* Categoria de venit: jocuri de noroc

* Determinarea venitului net: sistem real

* Organizatorul jocurilor de noroc: VEZI DENUMIRILE OFICIALE AICI

* Codul de identificare fiscala al organizatorului de jocuri de noroc: VEZI CODURILE AICI

* Venit brut: suma retrasa de la operatorul la care ai jucat

Retragerile se impoziteaza in mod individual si nu cumulat, de aceea, va trebui sa completezi cate o anexa pentru fiecare retragere in parte.

In alta ordine de idei, cei care au retras bani de la mai multi operatori vor fi nevoiti sa completeze anexe separate pentru fiecare casa de pariuri online.

Pariorii nu trebuie sa-si calculeze impozitul intrucat acest lucru va fi efectuat de catre functionarii ANAF.

In ceea ce priveste cotatia, retragerile de pana in 66.750 RON (aproximativ 14.700 Euro) sunt impozitate cu 1%, asa ca pariorii romani pot sta linistiti din acest punct de vedere, pentru ca nu vor avea mult de platit.

Singurul lucru la care trebuie sa fie atenti pasionatii de jocuri de noroc este sa completeze si sa depuna declaratia in timp util!

#impozit pariuri online , #Impozit venit