Vezi statele cele mai impozitate din lume

Luni, 13 Iunie 2011, ora 15:22
1872 citiri
Vezi statele cele mai impozitate din lume

Cele mai impozitate state din lume sunt cele din Europa de Vest, conform NewsIn. In schimb, in SUA, bogatii sunt mai impovarati fiscal decat cei saraci.

Sapte tari din Europa de Vest s-au regasit in clasamentul primelor zece state cu cele mai mari taxe pentru venituri de 200.000 dolari pe an.

Tarile europene percep in general taxe ridicate pentru a putea finanta in mod generos platile pentru securitatea sociala si pentru serviciile publice, sustinand ca astfel se pot oferi servicii mai bune, cum ar fi cele de sanatate, transport si educatie si scade rata criminalitatii si a coruptiei.

Cu toate acestea, unele state europene si-au manifestat ingrijorarea ca platitori importanti de taxe au inceput sa se mute in strainatate, in scopuri fiscale. Astfel, profesionisti din Londra au amenintat in mai multe randuri ca se vor muta in tari cu rate mai mici de impozitare, cum este cazul Elvetiei.

Cei care castiga intr-un an, in Statele Unite ale Americii, 200.000 dolari, pastreaza in mod normal 69,9% din veniturile obtinute, in timp ce salariatii care castiga pana la 25.000 dolari pe an raman cu 90%.

#fisc, #fiscalitate, #impozit venit, #taxe impozite , #Impozit venit