1 iulie vine cu schimbari fiscale, ce vor fi resimtite in buzunarele romanilor

Sambata, 01 Iulie 2017, ora 09:51
1092 citiri
1 iulie vine cu schimbari fiscale, ce vor fi resimtite in buzunarele romanilor
Foto: Arhiva Ziare.com

De la 1 iulie vor intra in vigoare cateva schimbari de ordin financiar care vor fi resimtite in buzunarele noastre.

In primul rand, militarii si personalul din Ministerul Apararii vor avea parte de o crestere a salariilor cu 15%.

De asemenea, tot de astazi are loc si majorarea punctului de pensie de la 917,5 la 1.000 de lei.

"Vreau sa le spun tuturor pensionarilor sa nu isi faca nicio grija pentru ca aceasta ordonanta este adoptata inainte de luna martie, adica inainte de adoptarea bugetului Romaniei si banii sunt prevazuti in buget. OUG este adoptata si nu se mai poate intampla nimic", a spus de curand ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

O alta masura se refera la Legea salarizarii, promulgata miercuri de presedintele Klaus Iohannis. Actul normativ a fost publicat in Monitorul Oficial si intra in vigoare sambata.

Cu toate acestea, majorarile salariale vor fi aplicate de anul viitor. De la 1 ianuarie toti bugetarii vor primi lefuri cu 25% mai mari, care vor creste pana in 2022, cand vor ajunge la nivelul maxim stabilit prin lege.

Pe de alta parte, singurii bugetari care vor avea parte de o majorare salariala semnificativa vor fi cei din sistemul medical, ale caror remuneratii vor ajunge direct la nivelul maxim in martie 2018, in timp ce pentru cei din Invatamant salariile se vor majora cu 20% fata de cele primite in februarie 2018.

Presedintele Klaus Iohannis a tinut totusi sa mentioneze ca nu trebuie sa existe derapaje pe aceasta tema.

"Aceasta lege ar trebui sa rezolve problemele salariale existente in sectorul public, fara sa creeze altele. Orice ajustari ulterioare, menite sa asigure spatiul bugetar destinat salarizarii, trebuie sa fie facute in mod transparent, credibil si responsabil, fara a fi afectate alte sectoare importante pentru dezvoltarea economiei, respectiv investitiile si proiectele de infrastructura asumate la nivel guvernamental", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

De asemenea, un ordin de ministri care intra in vigoare tot la 1 iulie aduce cateva modificari la scutirea impozitarii salariilor programatorilor.

In primul rand, se introduce un prag. Scutirea se aplica doar firmelor care obtin venituri anuale de cel putin 10.000 de euro echivalent in lei.

De asemenea, se elimina conditia ca firmele beneficiare sa faca produse software finale, care exista pana acum.

Iata lista cu ocupatiile pentru care se acorda scutirea de impozit:

- Administrator baze de date;- Analist;- Ingi ...citeste mai departe despre "1 iulie vine cu schimbari fiscale, ce vor fi resimtite in buzunarele romanilor" pe Ziare.com

#1 iulie schimbari fiscale , #Stiri Taxe si impozite