95% din mediul de afaceri se opune split TVA. Nici Comisia Europeana nu-l recomanda asa rapid

Miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 19:41
1154 citiri
95% din mediul de afaceri se opune split TVA. Nici Comisia Europeana nu-l recomanda asa rapid
Foto: Arhiva Ziare.com

19 din 20 de firme se opun mult-criticatului sistem split TVA, sau plata defalcata a TVA. In plus, Comisia Europeana recomanda o perioada de 4 ani pentru aplicarea masurii.

Daniel Anghel, reprezentant al Consiliului Investitorilor Straini, a precizat, potrivit Profit.ro, ca 95 la suta din mediul de afaceri se opune platii defalcate a TVA.

"Este evident ca, in trei luni, foarte multe companii, chiar foarte mari, cu fabrici in Romania si zeci de mii de tranzactii, nu au cum sa implementeze sistemul", a spus Anghel.

Acesta mai sustine ca cea mai redusa rata de colectare a TVA din randul statelor UE si evaziunea fiscala ridicata nu sunt motive pentru a justifica introducerea unei astfel de masuri.

Totodata, Daniel Anghel a subliniat ca reprezentantii Comisiei Europene recomanda o perioada de 4 ani pentru implementarea obligatorie a sistemului de split TVA, dar si ca autoritatile din tara noastra nu au efectuat vreun studiu de impact si nu au consultat Comisia Europeana.

La randul sau, presedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni, Cristian Parvan, spune ca masura a fost introdusa de Guvern fara un studiu de impact si implica anumite costuri suplimentare pentru mediul de afaceri.

In plus, nu face parte din programul de guvernare al PSD - ALDE.

Saptamana viitoare, conducerea ANAF va fi chemata in Parlament pentru a se stabili daca Fiscul poate sa gestioneze plata defalcata a TVA.

Iata mai multe informatii si reactii la masura Guvernului Tudose:

Statul va putea executa silit firmele prin Split TVA pentru orice datorieCum va bloca statul banii companiilor prin split TVAConsiliul Investitorilor Straini critica Split TVA: Va cauza blocaje majore si va afecta contribuabilii onestiAndreea Paul (INACO), despre Split TVA: Ura fata de sectorul privat naste monstri. Cei corecti vor fi loviti primiiTudose nu intelege de unde transpiratia in legatura cu split TVA. Gabriel Biris: Nu cred ca cineva sanatos la cap isi poate inchipui ca se poate intamplaConsiliul pentru IMM-uri si Ernst&Young critica aspru ideea Guvernului de Split TVA: Masuri politienesti de confiscare a banilorPwC: Romania va deveni singurul stat UE in care devine obligatoriu sistemul split TVA ...citeste mai departe despre "95% din mediul de afaceri se opune split TVA. Nici Comisia Europeana nu-l recomanda asa rapid" pe Ziare.com

#firme private split TVA, #Comisia Europeana split TVA, #mediul de afaceri plata defalcata TVA , #Stiri Taxe si impozite