Acciza la carburanti: Benzina din Romania, mai scumpa ca in Austria

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 09:12
1820 citiri
Acciza la carburanti: Benzina din Romania, mai scumpa ca in Austria

Acciza suplimentara la carburanti a propulsat Romania in topul tarilor din Uniunea Europeana cu cea mai scumpa benzina, desi salariile au ramas neschimbate.

Aplicarea taxei de 7 eurocenti pe litru a intrat in vigoare, marti, de 1 aprilie, iar Guvernul a adoptat deja o masura prin care spera sa reduca impactul avut asupra transportatorilor si le va inapoia 4 centi daca vor avea actele in regula.

Mai mult, si agricultorii vor fi ajutati, printr-o schema care le garanteaza ca nu vor fi afectati deloc de aceasta acciza suplimentara, a dat garantii premierul Victor Ponta.

Insa restul soferilor vor fi nevoiti sa o achite integral, iar analistii au avertizat ca se va reflecta cu siguranta in preturile alimentelor si serviciilor, ceea ce va duce la o crestere a inflatiei.

In plus, ea a ridicat si semne de intrebare referitoare la discriminare, iar Fondul Monetar International a punctat faptul ca scutirea acordata transportatorilor va trebui compensata din alte parti.

Analistii ...citeste mai departe despre "Acciza la carburanti: Benzina din Romania, mai scumpa ca in Austria - lista preturilor din UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația scade în ritm de melc, iar prețul benzinei va crește mai repede decât se preconiza, spun estimările BNR
Inflația scade în ritm de melc, iar prețul benzinei va crește mai repede decât se preconiza, spun estimările BNR
Rata anuală a inflaţiei va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm încetinit faţă de anul 2023 şi pe o traiectorie uşor mai ridicată decât cea anticipată în prognoza pe...
#pret benzina Romania, #acciza scumpire benzina, #acciza scumpire motorina , #Stiri Taxe si impozite