Administratorul Bucuresti Trade International, trimis in judecata pentru evaziune de peste 7 mil. euro

Marti, 16 Iulie 2013, ora 16:58
2029 citiri
Administratorul Bucuresti Trade International, trimis in judecata pentru evaziune de peste 7 mil. euro

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a administratorului SC Bucuresti Trade International SRL, Petru Caraibot, pentru doua infractiuni de evaziune fiscala, ambele in forma continuata, de peste sapte milioane de euro.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada ianuarie 2008 - septembrie 2009, firma administrata de inculpatul Petru Caraibot a desfasurat operatiuni comerciale de comert cu ridicata a produselor alimentare din carne de pasare, vita si peste, realizand venituri impozabile pentru care avea obligatia de a plati impozitele si taxele prevazute de lege.

Potrivit unui comunicat al DNA, pentru a se sustrage de la plata acestor obligatii fiscale, in 2008, inculpatul nu a inregistrat in contabilitatea acestei societati comerciale o parte din vanzarile de marfuri efectuate in anul respectiv, sustragandu-se astfel de la plata unor obligatii fiscale constand in taxa pe valoarea adaugata in cuantum de aproape 6,6 milioane lei, echivalentul a aproximativ 1,8 milioane euro.

De asemenea, in perioada ianuarie - septembrie 2009, Petru Caraibot a inregistrat in contabilitatea acestei firme 23 de operatiuni comerciale fictive reprezentand achizitii de marfuri si servicii.

In acest mod, inculpatul s-a sustras de plata unor obligatii catre bugetul de stat in valoare de peste 22,3 milioane lei, echivalentul a peste 5,4 milioane euro, reprezentand impozit pe profit si TVA.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de aproximativ 28,9 milioane lei. In vederea recuperarii acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unui imobil apartinand inculpatului Caraibot.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#evaziune fiscala Petru Caraibot, #DNA proces evaziune fiscala, #Bucuresti Trade International DNA , #Stiri Taxe si impozite