Ai datorii la stat mai mari de 100 de lei? Fiscul publica "lista rusinii" pe Internet

Joi, 04 Februarie 2016, ora 17:56
1805 citiri
Ai datorii la stat mai mari de 100 de lei? Fiscul publica "lista rusinii" pe Internet
Foto: Arhiva Ziare.com

ANAF a decis, joi, sa publice numele persoanelor fizice care au obligatii fiscale de plata restante de peste 100 de lei, in scopul imbunatatirii colectarii taxelor.

"Organele fiscale centrale publica pe pagina de Internet a ANAF lista debitorilor care inregistreaza obligatii fiscale restante si suma acestor obligatii. Listele se publica separat pentru debitori - persoane juridice, si debitori - persoane fizice. Actul normativ adopta modelul listei, precum si a notificarii privind obligatiile fiscale restante", se arata in hotararea ANAF.

Potrivit unor surse din ANAF, citate de Ziarul Financiar, masura vizeaza datoriile persoanelor fizice cu mari averi, care au restante la bugetul statului. Primele date vor fi publicate in luna aprilie si vor consemna datoriile persoanelor fizice la sfarsitul lunii martie.

Obligatiile fiscale restante sunt cele existente la sfarsitul trimestrului de raportare si neachitate pana la data publicarii listei.

Ce va cuprinde lista ...citeste mai departe despre "Ai datorii la stat mai mari de 100 de lei? Fiscul publica "lista rusinii" pe Internet" pe Ziare.com

#fisc nume datornici, #restante fiscale ANAF , #Stiri Taxe si impozite