Amenzi uriase pentru cativa lei in minus sau pentru bacsisuri: Fiscul, "sperietoarea" comerciantilor?

Marti, 24 Martie 2015, ora 07:25
1034 citiri
Amenzi uriase pentru cativa lei in minus sau pentru bacsisuri: Fiscul, "sperietoarea" comerciantilor?

Inspectorii fiscali au demarat verificari de amploare in aceasta luna si au sanctionat firmele care nu dadeau bonuri fiscale.

De asemenea, au fost date amenzi si daca descopereau mai multi sau mai putini bani decat suma inregistrata in raportul de incasari. Insa au existat si unele cazuri speciale, in care societatile au fost penalizate cu sume uriase si inchise temporar pentru doar cativa lei.

Ca sa se evite astfel de situatii, ar trebui sa se pastreze o proportie intre daunele descoperite si amenzile date, insa acest lucru trebuie judecat in contextul situatiei din zona, sustine analistul Aurelian Dochia.

Fiscul va penaliza comerciantii care dau clientilor alt document decat bonul fiscal

"De obicei, trebuie analizate caz cu caz. In mod normal, trebuie sa existe o proportionalitate intre paguba descoperita si penalitatea aplicata, dar sunt si cazuri in care Fiscul incearca sa aiba o actiune prin care sa dea un exemplu celorlalte firme, sa descurajeze comportamente ...citeste mai departe despre "Amenzi uriase pentru cativa lei in minus sau pentru bacsisuri: Fiscul, "sperietoarea" comerciantilor?" pe Ziare.com

#amenzi firme bacsis, #amenzi restaurante Fisc, #amenzi firme Fisc , #Stiri Taxe si impozite