Amnistie fiscala pentru rau-platnici. Guvernul discrimineaza contribuabilii cinstiti?

Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 17:54
1355 citiri
Amnistie fiscala pentru rau-platnici. Guvernul discrimineaza contribuabilii cinstiti?
Foto: Tuca, Zbarcea & Asociatii

Amnistia fiscala in baza careia firmele si persoanele fizice scapa de penalitatile de intarziere este o masura discriminatorie, iar Guvernul da impresia ca sunt mai avantajati cei care nu isi platesc taxele si impozitele la timp.

Initial, proiectul de ordonanta de urgenta prevedea ca societatile cu datorii la buget restante la data de 30 septembrie 2015 vor putea plati sumele principale pana la 31 martie 2016, fara sa mai achite si penalitatile de intarziere.

Totusi, dobanzile aferente trebuie acoperite pana la 30 iunie 2016, arata varianta publicata pe site-ul Ministerului de Finante.

Guvernul pregateste stergerea penalitatilor pentru firmele cu datorii la buget - proiect

Insa ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a precizat, joi, ca ar putea extinde aceasta amnistie si in cazul persoanelor fizice.

Statul va scuti, suplimentar, si o parte din dobanzile datorate, iar contribuabilii vor plati doar o dobanda egala cu cea la care se imprumuta acum statul roman de pe ...citeste mai departe despre "Amnistie fiscala pentru rau-platnici. Guvernul discrimineaza contribuabilii cinstiti?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amnistie fiscala penalitati intarziere, #scutire penalitati intarziere , #Stiri Taxe si impozite