Amnistie pentru averile nejustificate: Daca trece perioada de gratie, impozitul va creste la 75%

Miercuri, 07 Septembrie 2016, ora 10:49
3083 citiri
Amnistie pentru averile nejustificate: Daca trece perioada de gratie, impozitul va creste la 75%
Foto: Arhiva Ziare.com

Averile nejustificate de pana la un milion de euro primesc o perioada de gratie, respectiv pana pe 31 martie 2017, ca sa fie declarate si impozitate cu 16%.

Dupa aceasta data, daca vor fi depistate de Fisc, vor fi taxate cu 75%, potrivit proiectului de ordonanta de urgenta a Guvernului pentru modificarea Codului Fiscal obtinut de Profit.ro.

De cativa ani, Agentia Nationala de Administrare Fiscala deruleaza un program de verificare a marilor averi, insa rezultatele au fost modeste. Conform raportului de activitate al institutiei, pana la sfarsitul anului 2015 au fost incasate doar 2,6 milioane lei de la persoanele verificate in acest program.

Amnistia fiscala este frecvent folosita de multe state pentru a atrage sume la buget din venituri nedeclarate.

In proiectul de modificare a Codului Fiscal se explica astfel impozitarea sumelor ce nu pot fi justificate, la articolul 1173:

(1) In cazul in care patrimoniul net definit la art. 1171 alin. (1) lit. a) nu poate fi ...citeste mai departe despre "Amnistie pentru averile nejustificate: Daca trece perioada de gratie, impozitul va creste la 75%" pe Ziare.com

#amnistie averi nejustificate, #amnistie averi mari , #Stiri Taxe si impozite