ANAF: O grupare de romani, bulgari si sirieni a cauzat bugetului un prejudiciu de peste 23 de milioane euro

Miercuri, 02 Mai 2018, ora 13:40
1157 citiri
ANAF: O grupare de romani, bulgari si sirieni a cauzat bugetului un prejudiciu de peste 23 de milioane euro
Foto: Arhiva Ziare.com

In urma unor verificari la societati comerciale controlate de o grupare de bulgari, sirieni si romani, Directia Generala Antifrauda Fiscala a descoperit ca prejudiciul adus bugetului de stat depaseste 112 milioane de lei.

Firmele au creat si operationalizat un circuit de tranzactionare privind comertul cu articole de imbracaminte, textile si incaltaminte de provenienta din import, in principal din Turcia, la comanda, transportate in regim de grupaj/tip cargo.

Astfel, prin intermediul Bright Star Distribution SRL (achizitor) si alti parteneri ai sai (clienti), marfurile au fost valorificate in final fara intocmirea de documente fiscale sau prin intocmirea acestora fara continut real privind valoarea de vanzare si cumparatorul efectiv, in scopul obtinerii de avantaje de natura fiscala.

Prejudiciul total adus bugetului general consolidat al statului, calculat de inspectorii antifrauda la data sesizarii organelor de urmarire penala competente, este in valoare de 112.005.941 lei (peste 23 de milioane de euro). ...citeste mai departe despre "ANAF: O grupare de romani, bulgari si sirieni a cauzat bugetului un prejudiciu de peste 23 de milioane euro" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#perchezitii firme comert haine, #evaziune firme comert haine , #Stiri Taxe si impozite