ANAF schimba modul in care va verifica firmele. Controale inopinate la contribuabili cu risc fiscal ridicat

Vineri, 30 Martie 2018, ora 12:38
1637 citiri
ANAF schimba modul in care va verifica firmele. Controale inopinate la contribuabili cu risc fiscal ridicat
Foto: Facebook/ANAF

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a elaborat masuri mult mai dure in ceea ce priveste controlul firmelor, se arata in ordonanta de urgenta adoptata joi de Guvern.

Masura are scopul de a compensa impactul financiar determinat de aceasta ordonanta.

Astfel, vor fi controlate mai ales firmele cu risc suplimentar de neplata a taxei pe valoare adaugata si cele cu anumite coduri CAEN.

Totodata, potrivit ordonantei de urgenta, vor fi verificati contribuabilii care inregistreaza intarzieri la plata obligatiilor fiscale declarate, pentru a fi identificate principalele cauze care conduc la situatiile de intarziere la plata.

Vor fi intensificate si controalele inopinate la contribuabili cu risc fiscal ridicat si pentru care exista un grad ridicat de certitudine in ceea ce priveste stabilirea de obligatii fiscale suplimentare de plata.

Si importurile cu risc fiscal ridicat vor fi monitorizate, activitatea fiind destinata in principal identificarii schemelor de punere in libera circulatie a marfurilor in Romania cu nerespectarea obligatiilor fiscale aferente.

In ordonanta de urgenta se mai arata ca se vor desfasura actiuni de verificare a tranzactiilor intracomunitare cu autovehicule second-hand.

De asemenea, va fi intensificata monitorizarea activitatilor de comert desfasurate in mediul online si se vor efectua controale antifrauda la entitatile cu riscuri fiscale semnificative identificate.

Noua carpeala fiscala de la Guvern: Cota de 3,5% din impozit doar pentru anumite ONG-uri. Acciza redusa la motorina pentru transportatoriFinantele pregatesc o noua ordonanta de urgenta. De aceasta data sunt vizate achizitiile publiceGuvernul continua carpirea "revolutiei fiscale". A cincea ordonanta de urgenta vizeaza impozitarea firmelor

I.O. ...citeste mai departe despre "ANAF schimba modul in care va verifica firmele. Controale inopinate la contribuabili cu risc fiscal ridicat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#controale firme ANAF, #ordonanta urgenta controale ANAF , #Stiri Taxe si impozite