ANAF suspenda controalele la transportatori

Marti, 23 Decembrie 2014, ora 11:55
2602 citiri
ANAF suspenda controalele la transportatori
Foto: cugetliber.ro

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a dispus marti suspendarea tuturor inspectiilor fiscale la societatile comerciale care desfasoara activitati de transporturi, pana la clarificarea aspectelor de natura fiscala privind modul de impozitare a diurnelor acordate soferilor.

"In cursul anului 2014, organele de inspectie fiscala din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala au demarat verificari pe linia prevenirii si combaterii evaziunii fiscale, care se manifesta in domeniul muncii nedeclarate si subdeclarate, in cadrul unui proiect pilot vizand cresterea conformarii fiscale in domeniul impozitului pe salarii si contributiilor sociale.

In cadrul proiectului pilot au fost initiate inspectii fiscale si la societati comerciale care desfasoara activitati de transporturi, urmare carora a rezultat necesitatea clarificarii tratamentului fiscal al diurnei acordate soferilor care desfasoara astfel de activitati", se arata intr-un comunicat al ANAF, citat de Mediafax.

Conducerea institutiei a hotarat marti suspendarea tuturor inspectiilor fiscale la societatile comerciale care desfasoara activitati de transporturi, pana la clarificarea aspectelor de natura fiscala privind modul de impozitare al diurnelor acordate soferilor.

Asociatiile reunite ale transportatorilor din Romania au organizat o conferinta de presa marti dimineata, avand ca tema "impozitarea diurnelor", ceea ce ar determina "falimentul sectorului de transport rutier".

#ANAF controale transportatori, #ANAF suspenda controale transportatori , #Stiri Taxe si impozite