ANAF, un razboi fara sfarsit intre Liviu Dragnea si prim-ministrii PSD. Tudose aproape a castigat

Joi, 27 Iulie 2017, ora 07:08
1028 citiri

Departe de lumina reflectoarelor, in interiorul PSD se da o lupta care are ca miza controlul ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala).

In urma cu o saptamana, premierul Mihai Tudose a decis sa-l demita pe Bogdan Nicolae Stan, presedintele institutiei, spre neplacuta surpriza a lui Liviu Dragnea, liderul PSD.

Mai multe publicatii au anuntat ca, imediat dupa decizia premierului, intre Mihai Tudose si Liviu Dragnea a avut loc o intalnire. Nu exista informatii despre ce s-a discutat in spatele usilor inchise, dar seful Guvernului nu s-a oprit in ce priveste decapitarea conducerii institutiei si aducerea de noi oameni.

In data de 20 iulie, Mihai Tudose numeste patru vicepresedinti noi, unul dintre cei patru fiind si fostul presedinte Bogdan Stan.

In concluzie, eu cred ca una dintre conditiile puse de Liviu Dragnea la acea intalnire pentru a-l lasa pe Tudose sa schimbe conducerea institutiei a fost aceea de a-l pastra pe apropiatul sau macar la nivelul doi de decizie.

In 8 martie 2017, SRI, condus de Eduard Hellvig, ia decizia de a retrage 23 de ofiteri care lucrau pentru agentia de administrare fiscala.

"Colaborarea SRI cu celelalte institutii si autoritati publice, inclusiv cu Ministerul Finantelor Publice se realizeaza in baza art.14 din Legea nr.14/1992 privind organizarea si functionarea SRI, cu modificarile si completarile ulterioare. Decizia in acest caz a apartinut tuturor factorilor decizionali din institutiile statului roman, reprezentate in CSAT, inclusiv presedintele si premierul Romaniei, Serviciul Roman de Informatii, punand in aplicare, ulterior, hotararea CSAT", a justificat serviciul de informatii decizia printr-un raspuns oficial adresat agentiei de stiri Mediafax.

Senatorul PSD a fost cel care a determinat retragerea ofiterilor SRI din ANAF, dupa ce a pus presiune pe agentie in audierile din comisia parlamentara - Foto: Facebook/Adrian Tutuianu

Aceasta decizie a SRI a venit dupa un asalt politic asupra institutiei, spunea la acea vreme Liviu Dragnea.

Intr-o interventie televizata la Romania TV, citat de Mediafax, Liviu Dragnea, intrebat daca e bine ca SRI si-a retras ofiterii din ANAF, acesta a raspuns: "Eu cred ca nu. Sper ca nu", adaugand ca institutia de administrare fiscala "nu a fost gandita sa fie un melanj intre ANAF si SRI. SRI probabil ca a avut intentii bune, sa sprijine foarte mult", a afirmat presedintele PSD.

SRI, o retragere cu torte la presiunea PSD

Cu doua saptamani inainte, senatorul ...citeste mai departe despre "ANAF, un razboi fara sfarsit intre Liviu Dragnea si prim-ministrii PSD. Tudose aproape a castigat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sef ANAF demis Mihai Tudose, #Mihai Tudose Liviu Dragnea ANAF , #Stiri Taxe si impozite