Angajatorii scapa de plata contributiilor, dar vor fi obligati sa creasca salariile brute - proiect

Miercuri, 07 Septembrie 2016, ora 12:00
3232 citiri
Angajatorii scapa de plata contributiilor, dar vor fi obligati sa creasca salariile brute - proiect
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul vrea sa modifice Codul Fiscal astfel incat toata povara fiscala va trece aproape in exclusivitate pe umerii angajatului.

In schimb, insa, angajatorii ar urma sa fie obligati sa majoreze salariile brute in asa fel incat angajatul sa nu resimta cresterea contributiilor de asigurari sociale si a celor de sanatate. Daca vor refuza, firmele vor fi amendate.

Masura va viza atat companiile de stat, cat si cele private, potrivit Profit.ro.

Astfel, in cazul salariatului, contributiile de asigurari sociale (CAS) vor fi majorate de la 10,5% la 21,7%, iar cele pentru sanatate (CASS) de la 5,5% la 8,9%.

In acelasi timp, angajatorul va fi scutit de plata CAS si CASS in cazul conditiilor normale de munca si va achita doar contributiile la asigurari sociale pentru conditii deosebite sau speciale de munca, de 4,2%, respectiv 8,2%.

Afla mai multe detalii despre schimbarile propuse pentru contributii

Iar daca vor creste birurile pentru angajati, e posibil ca salariile nete sa ...citeste mai departe despre "Angajatorii scapa de plata contributiilor, dar vor fi obligati sa creasca salariile brute - proiect" pe Ziare.com

#angajatori plata contributii cresc salarii, #angajatorii maresc salarii, #angajatorii cresc salarii , #Stiri Taxe si impozite