ANPC trece in era 2.0: Reclamatiile impotriva profesionistilor, solutionate online?

Vineri, 29 August 2014, ora 15:47
1447 citiri
ANPC trece in era 2.0: Reclamatiile impotriva profesionistilor, solutionate online?

Consumatorii ar putea sa depuna pe un site specilizat reclamatii impotriva profesionistilor, iar rezultatul va deveni obligatoriu pentru parti de indata ce consumatorii vor accepta solutia propusa, se mentioneaza intr-un proiect lansat recent in dezbatere publica de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

Profesionistii care nu vor respecta solutia acceptata de consumatori ar putea fi sanctionati cu amenzi de pana la 6.000 de lei. Conform documentului, pagina de internet dedicata rezolvarii reclamatiilor urmeaza sa fie administrata de o noua structura care se va infiinta in cadrul ANPC.

Conform ANPC, in prezent, in cazul litigiilor dintre consumatori si profesionisti, respectiv atunci cand atat profesionistul, cat si consumatorul au sediul/resedinta pe teritoriul Romaniei, consumatorii se pot adresa autoritatilor publice cu atributii in domeniul protectiei consumatorilor, mediatorilor si instantelor de judecata.

Citeste mai multe despre ANPC trece in era 2.0: Reclamatiile impotriva profesionistilor, solutionate online? pe AvocatNet.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#solutionare online reclamatii ANPC, #reclamatii impotriva profesionistilor ANPC , #Stiri Taxe si impozite