Antiteza relaxarii fiscale: Taxe pe locuinte si de 20 de ori mai mari, pentru TVA de 20%

Luni, 07 Septembrie 2015, ora 07:22
1133 citiri
Antiteza relaxarii fiscale: Taxe pe locuinte si de 20 de ori mai mari, pentru TVA de 20%
Foto: Adrian Benta

Anul 2016 se va caracteriza din punct de vedere fiscal printr-o contradictie. Se reduce cota generala a TVA de la 24% la 20%, ce ar trebui (cel putin teoretic) sa conduca la reducerea preturilor bunurilor si serviciilor.

Dar concomitent, regasim o crestere a impozitarii locuintelor detinute de persoanele fizice, introducerea obligatiei de plata a unor asigurari sociale ce nu existau in prezent pentru persoanele fizice ce desfasoara activitati independente.

Astazi, ne propunem sa analizam cum se va stabilii impozitarea unui apartament detinut de o persoana fizica, in contextul formei finale a Codului fiscal, trimis la promulgare catre presedintele tarii, Klaus Iohannis.

Ce aduce nou anul 2016 din perspectiva impozitului pe constructii datorat de persoanele fizice?

Ca sa raspundem la aceasta intrebare, reamintim faptul ca impozitul pe constructii reprezinta un anumit procent din valoarea acelei constructii. Ca sa nu existe dispute asupra valorii de impozitare a constructiei, ...citeste mai departe despre "Antiteza relaxarii fiscale: Taxe pe locuinte si de 20 de ori mai mari, pentru TVA de 20%" pe Ziare.com

#impozit cladiri cod fiscal, #crestere impozt cod fiscal, #impozit cladiri 2016 , #Stiri Taxe si impozite