Avertisment dur al investitorilor germani: Masurile propuse de PSD, un real pericol. Romania devine mai putin atractiva

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 19:03
1139 citiri
Avertisment dur al investitorilor germani: Masurile propuse de PSD, un real pericol. Romania devine mai putin atractiva
Foto: Arhiva Ziare.com

Investitorii germani avertizeaza, vineri, ca masurile fiscale propuse in noul program de guvernare al coalitiei PSD-ALDE sunt daunatoare pentru Romania si ca defavorizeaza toate companiile, romanesti si straine, si scad atractivitatea tarii pentru companiile germane.

Avertismentul este transmis prin Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania), care reprezinta interesele a peste 550 de companii germane care au investit in Romania.

Intr-o pozitie neobisnuit de dura fata de masurile propuse, AHK Romania considera ca modificarile fiscale anuntate de noul guvern sunt indreptate impotriva mediului de afaceri si constituie un real pericol pentru stabilitatea si predictibilitatea politicilor economice.

"Modelul fiscal propus este daunator pentru Romania si defavorizeaza toate companiile, fie ele nationale sau multinationale, ducand la pierderea atractivitatii amplasamentului investitional pentru companiile germane. Masurile anuntate vor avea efecte negative directe nu doar asupra companiilor, ci si asupra populatiei Romaniei", arata comunicatul asociatiei.

Membrii AHK Romania apreciaza ca, pe termen mediu, aceste masuri ar putea duce la reducerea locurilor de munca si a investitiilor, ceea ce va genera efecte precum exodul fortei de munca bine calificate, o tendinta de pe urma careia Romania sufera deja.

"A face o deosebire intre companiile romanesti si cele straine sau multinationale este, in opinia AHK Romania, o eroare si nu este in avantajul nimanui. Companiile germane sunt parte integranta a economiei romanesti", puncteaza camera de comert.

In prezent, circa 7.500 de companii cu capital german sunt active in Romania, iar Germania este, de departe, principalul partener comercial al Romaniei, cu schimburi anuale de circa 26 miliarde euro, reprezentand peste 20% din comertul exterior romanesc.

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, infiintata in 2002, are in prezent peste 550 de firme membre si este reprezentanta oficiala a economiei germane si cea mai mare camera de comert bilaterala din Romania.

Noul program de guvernare al coalitiei PSD-ALDE prevede ca toate firmele din Romania vor plati, de la 1 ianuarie 2018, un impozit pe cifra de afaceri in locul impozitului pe profit, care va disparea.

Masura, o adevarata bomba fiscala, aduce beneficii statului, care incaseaza bani indiferent daca firmele fac sau nu profit, si dezavantajeaza puternic companiile, mai ales cele aflate la inceput de drum, care vor plati sume ...citeste mai departe despre "Avertisment dur al investitorilor germani: Masurile propuse de PSD, un real pericol. Romania devine mai putin atractiva" pe Ziare.com

#investitori germani avertisment Romania, #investitori germani masuri fiscale, #investitori germani impozite PSD , #Stiri Taxe si impozite