Bancile trimit Fiscului in fiecare zi informatii despre clienti - Ce urmareste ANAF

Vineri, 22 Iulie 2016, ora 17:04
1314 citiri
Bancile trimit Fiscului in fiecare zi informatii despre clienti - Ce urmareste ANAF
Foto: Facebook/ANAF

Fiscul primeste de la banci in fiecare zi, incepand de la 1 iulie, o lista cu persoanele fizice si juridice care-si deschid sau inchid conturi. Insa care este scopul acestei proceduri? Ce urmareste ANAF cu aceste raportari zilnice? Pana acum, datele erau furnizate doar de doua ori pe luna.

Reprezentantii institutiei sustin ca raportarea zilnica va ajuta la "combaterea ferma a evaziunii fiscale, la imbunatatirea conformarii voluntare si la cresterea eficientei colectarii" taxelor si impozitelor.

Mai pe larg, potrivit raspunsului primit la solicitarea Ziare.com, colectarea zilnica a informatiilor de la institutiile de credit va permite:

- eficientizarea proceselor de executare silita;- eficientizarea activitatii de instituire a masurilor asiguratorii;- sprijinirea activitatii de recuperare a prejudiciilor rezultate din hotararile judecatoresti definitive;- imbunatatirea activitatii de analiza de risc care se desfasoara la nivelul ANAF (activitate cu caracter permanent, prin care ...citeste mai departe despre "Bancile trimit Fiscului in fiecare zi informatii despre clienti - Ce urmareste ANAF" pe Ziare.com

#ANAF informatii clienti banci, #ANAF conturi banci, #ANAF informatii banci , #Stiri Taxe si impozite