BCR, despre reducerea TVA: Facem aceeasi eroare ca inainte de criza. Ne stricam relatiile cu FMI

Luni, 06 Aprilie 2015, ora 18:55
1309 citiri
BCR, despre reducerea TVA: Facem aceeasi eroare ca inainte de criza. Ne stricam relatiile cu FMI
Foto: primm.ro

Romania repeta aceeasi eroare pe care a facut-o inainte de criza din 2008-2009, a declarat, luni, Radu Craciun, economist-sef la BCR, in contextul in care Guvernul ar urma sa reduca TVA de la 24% la 20% in acest an.

"Riscam sa repetem greseala pe care am facut-o inainte de criza, cand intr-o economie pe crestere am purces la o relansare fiscala, ceea ce nu a facut decat sa supraincalzeasca economia.

E vorba de o politica prociclica, prin care aprinzi valvataia cresterii economiei. Acest lucru pare ceva bun, la prima vedere, dar e vorba de un avans artificial, care nu poate decat sa duca la dezechilibre, cum ar fi un deficit bugetar mare si probleme de concurenta", a explicat Radu Craciun, intr-o interventie telefonica la Digi24.

El a spus ca reducerea TVA va duce la deflatie (scaderea preturilor), dar va fi un impact doar pe termen scurt.

Cele mai mari probleme sunt legate de deficitele fiscale pe care micsorarile de venituri le vor provoca, dar si stricarea relatiilor cu ...citeste mai departe despre "BCR, despre reducerea TVA: Facem aceeasi eroare ca inainte de criza. Ne stricam relatiile cu FMI" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pericole reducere tva, #efecte reducere TVA , #Stiri Taxe si impozite