Butcher: Incurajam Guvernul Romaniei sa reanalizeze taxa pe constructii speciale

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 08:26
2787 citiri
Butcher: Incurajam Guvernul Romaniei sa reanalizeze taxa pe constructii speciale

Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher, a declarat, joi, ca incurajeaza reanalizarea unor politici fiscale, precum taxa pe constructii speciale, care sunt un factor de descurajare pentru investitii si reduc profitul.

Guvernul Romaniei trebuie sa se dovedeasca "un partener de incredere" pentru a permite atragerea de noi investitii si pentru a mentine increderea investitorilor, a declarat, joi, Duane Butcher, la Ziua Investitorilor Fondului Proprietatea, organizata la Mamaia.

In opinia sa, politicile trebuie sa se axeze pe promovarea "unei dezvoltari sustenabile prin legi si reglementari prietenoase cu mediul de afaceri", intrucat investitiile sustenabile aduc, in schimb, venituri mai mari la buget.

"Incurajam Guvernul sa reanalizeze unele politicile fiscale, precum taxa pe constructii speciale, care reprezinta un factor de descurajare pentru investitii si reduc profitul. Incurajam Ministerul Finantelor sa se consulte cu toti actorii, inclusiv companiile afectate, in procesul de revizuire a sistemului de redevente si sa ia in calcul reanalizarea taxei pe constructii speciale", a declarat Butcher.

Totodata, insarcinatul cu afaceri a sustinut ca si statul si companiile au beneficii de pe urma unui management al companiilor controlate de stat care sa respecte bunele practici de business.

Butcher a precizat ca un bun management se traduce prin profituri mai mari, guvernul avand beneficii deoarece companiile profitabile nu trag in jos bugetul de stat.

"Romania si Statele Unite au o alianta strategica puternica si profunda. Incurajam Romania sa faca progrese in ceea ce priveste intarirea statului de drept si in lupta sa impotriva coruptiei. Sprijinim eforturile Romaniei pentru asigurarea transparentei, a unui spirit de consultari, predictibilitatii si bunei guvernante, ingrediente cheie de care investitorii romani si straini, privati sau de stat, au nevoie pentru a putea investi si prospera", a conchis Duane Butcher, aflat la final de mandat.

#taxa constructii speciale, #investitii romania, #Duane Butcher , #Stiri Taxe si impozite